Menu

Afstandsbediening met ontvanger | 12 Volt

Artikelnummer: LLGL-6148011
Hennie Grootelaar
13-07-2024 Ik was tevreden met de snelle bezorging
Iris
13-07-2024 Goede levering, mooi product
Productinformatie
Productinformatie

Afstandsbediening + ontvanger voor 12 Volt tuinverlichting

Met deze afstandsbediening en ontvanger kunt u 9 groepen ontvangers van Garden Lights bedienen met een maximum van 150 Watt. Zo heeft u uw lampen perfect onder controle en hoeft u niet meer iedere lamp apart te bedienen. De afstandsbediening en ontvanger zijn gemaakt van kunststof en worden geleverd met een netsnoer van 0,15 meter.

Een complete starter set bestaat uit een ontvanger en de afstandsbediening en kan natuurlijk worden uitgebreid met additionele ontvangers. Zo kunt u in totaal 9 groepen in uw tuin creëren, deze kunt u vervolgens apart bedienen met de afstandsbediening. Zo kunt u de diverse tuinlampen in uw tuin apart van elkaar bedienen. De ontvanger kan op elke positie in het 12 Volt systeem geplaatst worden en zal dan de lichten die erachter zitten regelen. De ontvanger kan aangesloten worden op de hoofdkabel of aan de transformator. Met deze handige afstandsbediening set kunt u uw tuinlampen regelen zonder op te staan!

De universele afstandsbediening is geschikt om te gebruiken in combinatie met onze Garden-Lights producten maar is ook geschikt voor andere 12 Volt toepassingen. Geniet optimaal van uw Garden Lights tuinlampen met de Remote en Receiver! De afstandsbediening werkt op radio-frequentie en heeft een bereik tot ca. 40 meter (in open terrein). De ontvanger en afstandsbediening hebben beide een IP-waarde van IP44. Deze zijn waterdicht en kunnen dus ook buiten gemonteerd worden.

12 Volt is veiliger dan 230V tuinverlichting

Allereerst wordt deze ontvanger op 12V (Volt) spanning aangesloten in plaats van de standaard 230V netspanning. Doordat 12 volt een lage voltage is het zeer veilig voor wanneer u kinderen heeft. Maar ook wanneer u per ongelijk de kabel vernielt zal de groep op stop in uw meterkast niet uitgaan. Gezien de kleine hoeveel stroom die komt kijken bij de tuinspot 12 volt, loop je geen kans op ernstige shocken.

Eenvoudige montage van 12 volt tuinverlichting

Een ander voordeel van deze ontvanger en afstandsbediening set is dat het zeer eenvoudig en veilig aan te sluiten is, zonder hulp van een tuinman of elektricien. De ontvanger kan eenvoudig in de 12 Volt tuinverlichting geïnstalleerd worden. Bij een 12 Volt tuinsysteem is het mogelijk om op een later moment aanpassingen of uitbreidingen te doen, zonder heel de tuin overhoop te halen. De ontvanger wordt inclusief bevestigingsmaterialen geleverd, zo kunt u deze ook aan een schutting of paal monteren.

Het koppelen van de ontvanger met de afstandsbediening

Het koppelen van de afstandsbediening met de ontvanger is zeer eenvoudig, hieronder wordt in korte stappen uitgelegd hoe je deze koppelt:

  • Druk de programmeer knop op de ontvanger 5 seconden in. Het rode indicatie lampje op  de ontvanger gaat nu knipperen.
  • Druk de groepschakel toets in op de afstandsbediening waar de ontvanger op geprogrammeerd moet worden. Het indicatie lampje op de ontvanger stopt knipperen. De ontvanger is nu ingesteld onder het nummer van deze groepschakel toets.
  • Onder 1 groepschakel toets kunnen meerdere ontvangers geprogrammeerd worden. Maximaal 9 groepen kunnen onafhankelijk bediend worden.
  • De hoofdschakel toets in het midden op de afstandsbediening schakelt alle ontvangers tegelijk aan of uit.

12 Volt tuinverlichting bestellen bij LedLoket

Bij LedLoket vindt u een ruim assortiment 12 Volt tuinverlichting. Heeft u vragen over producten of heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Voor meer informatie over de verlichting en hoe u deze installeert vindt u in onze blog over 12 Volt tuinverlichting.

Specificaties
Specificaties

Lichtkleur

Gewicht: 0.176 kg
Afmeting 8.0 x 8.0 x 4.0
Aansluiting Laag voltage
Aantal aders 2
Aantal in omdoos 1
Aantal lichtpunten Geen
Bediening Afstandsbediening
Branduren Geen
CRI Geen
Dimbaar Niet dimbaar
Energie label A
Fitting Geen
Garantie 3 jaar
Geschikt voor Binnen en buiten gebruik
Inclusief lichtbron Nee
Waterdichtheid Waterdicht
IP waarde IP44 - Spatwaterdicht
Keurmerken CE, RoHs, TüV
Kleur behuizing Zwart
Lichtkleur Geen
Lichtkleuren Geen
Lumen Geen
Kabellengte 0.15m
Materiaal behuizing Kunststof
Merk Garden Lights
Power Factor Geen
Stralingshoek Geen
Vermogen 150 Watt
Verstelbaar Niet verstelbaar
Voltage 12 Volt
Detectieafstand 40 M
Aantal in verpakking 1
Montage Opbouw
Hennie Grootelaar
13-07-2024 Ik was tevreden met de snelle bezorging
Iris
13-07-2024 Goede levering, mooi product