Inbouwspots

Filter Producten
Prijs.
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Vorm
Filament
Dimbaar
Fitting
Kleur Behuizing
Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Vorm
Filament
Dimbaar
Fitting

Resultaat 1–16 van de 140 resultaten wordt getoond

LED inbouw spots

Inbouwspots hebben veel veranderingen meegemaakt, tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in vele vormen en maten en komt u ze vrijwel overal tegen. Of het nu gaat om een woning, bedrijfspand, restaurant, showroom, tuin etc. Ze worden voor allerlei doeleinden ingezet.

LED inbouwspots zijn in veel verschillende kleuren, designs en maten verkrijgbaar. LED inbouwspots brengen naast mooie verlichting ook een goede sfeer in uw ruimte. De LED inbouwspots van Ledloket hebben een lange levensduur en een laag stroomverbruik. LED spots realiseren een laag stroomverbruik omdat nagenoeg alle verbruikte energie wordt omgezet in licht en niet in warmte. Uw huidige halogeen- en spaarlampen zetten een groot deel van de verbruikte energie om in warme in plaats van licht. Zo verbruiken LED inbouwspots vaak 15% minder stroom dan traditionele gloeilampen en wel 90% minder stroom in vergelijking met halogeen lampen.

Met onze LED spots verlichting bespaart u niet alleen op uw energiekosten maar ook op de vervangingskosten. De levensduur van onze inbouwspots LED is tot maar liefst 30 keer zo hoog dan uw oude spaar- of halogeen lampen.

Kortom: een LED inbouwspot is de ideale vervanger van uw huidige inbouwspots.

Waar moet u op letten bij aanschaffen van LED inbouwspots?

 • Heb ik momenteel al inbouwspots of een zaag gat? Welke inbouw afmeting heeft het gat. Zoek een LED inbouwspot met de juiste inbouw afmeting.
  • Inbouw hoogte: Hoeveel hoogte / beschikbare ruimte zit tussen het plafond. Inbouwspots zijn verkrijgbaar in diverse inbouw hoogtes. De inbouwspot moet dus niet alleen in diameter passen maar ook in hoogte.
 • Worden de inbouw spots geplaatst in een vochtige ruimte? Hier dient u rekening mee te houden, u kunt hierbij beslissen of u waterdichte of vochtdichte inbouw spots nodig heeft. Kijk hiervoor naar de IP-Waarde van de Inbouw armatuur (de IP-Waardes IP44 tot IP68 zijn vocht bestendig). Hoe hoger de IP waarde, hoe beter de LED inbouw armatuur spot bestendig is tegen vocht.
 • Welke kleur behuizing past het best in mijn ruimte?
  • Welke lichtkleur is geschikt voor mijn ruimte? 2700K – Warm wit of 4000K – Naturel wit. De warm witte kleur is de meest gekozen lichtkleur. Dit geeft een warme sfeer in of rondom uw woning. 4000K wordt voornamelijk gebruikt om objecten goed te belichten, waarvoor niet persé sfeer nodig is.
 • Wilt u de LED inbouwspots dimmen? Kijk of u al een LED dimmer heeft, traditionele dimmers werken vaak niet op LED spots. Kijk in onze beschrijving van de inbouw spots om te weten te komen welke dimmer geschikt is voor de betreffende LED inbouwspot.

Hoeveel LED inbouw spots heeft u nodig?

Wanneer u inbouw spots wilt aanschaffen is het belangrijk om te kijken naar de positionering en de hoeveelheid spots die u nodig heeft. Het later aanpassen van de plek van inbouwspots is namelijk zeer lastig. Heeft u hulp nodig bij het aanschaffen van LED inbouwspots? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het aantal LED inbouwspots in een ruimte kunt u bepalen aan de hand van de hoeveelheid licht dat u nodig heeft. In uw slaapkamer wilt u bijvoorbeeld een sfeervolle en in uw keuken een egale verlichting, hier heeft u natuurlijk verschillende hoeveelheden LED inbouwspots voor nodig.

Om erachter te komen hoeveel LED inbouwspots u nodig heeft, kunt u kijken naar de lichtopbrengst. Hierdoor komt u direct te weten hoe de spots geplaatst dienen te worden en voorkomt u dat u onnodige spots installeert.

Dimbare LED inbouwspots

Zoals eerder beschreven, worden LED inbouwspots in alle denkbare vormen, kleuren en maten geleverd. Naast traditionele inbouwspots komt u ook vaak dimbare LED inbouwspotjes tegen. Dit houd in dat u zelf de gewenste lichtsterkte via een LED dimmer kunt instellen op elk moment van de dag. Zo kunt u een dimbare LED inbouwspot helder laten schijnen wanneer u meer lichtsterkte nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken, studeren, lezen etc. Wanneer u een gezellige sfeer wilt creëren bij het eten, verjaardag, tv kijken of in uw slaapkamer is dit ook mogelijk. U kunt eenvoudig de lichtsterkte verlagen en hiermee de gewenste lichtintensiteit creëren door aan de knop van uw LED dimmer te draaien.

Door het dimmen van de spots kunt u de gewenste sfeer creëren. Maar wist u dat u daarnaast ook extra energie bespaard? Een gedimde LED spot verbruikt namelijk minder energie dan een LED spot die voluit brand.

Geld besparen met inbouwspots

Het is algemeen bekend dat u door middel van LED inbouwspots geld bespaart op uw huidige energierekening. Vaak wordt ons de vraag gesteld: hoeveel geld bespaar ik precies wanneer ik LED lampen aanschaf en wat is de terugverdientijd? Met behulp van een simpele rekensom kunnen wij deze vraag beantwoorden.

Wanneer u uw halogeen of spaarlampen wilt vervangt door LED lampen bespaart u veel energie met hetzelfde aantal branduren. Spaarlampen zijn ongeveer 3 keer zo zuinig als halogeenlampen. LED lampen zijn zelfs tot 9 keer zo zuinig als halogeenlampen. U bespaart hiermee met LED inbouwspots met hetzelfde aantal branduren en vermogen tot wel 9 keer zoveel energie en geld.

De aanschafkosten van LED inbouwspots zijn hoger dan spaarlampen of halogeenlampen, echter gaan ze wel langer mee. De verschillende levensduren van de lampen zijn:

 • Levensduur halogeen lampen: 1 jaar
 • Levensduur spaarlampen: 4 tot 8 jaar
 • Levensduur LED lampen: 10 tot 25 jaar

Door de aanschafkosten te delen door het aantal jaren dat de lamp meegaat, komt u op de aanschafkosten van de lamp per jaar. Telt u dit op met de energiekosten, heeft u de totale kosten van de LED inbouwspot. Met deze som kunt u uitrekenen hoeveel geld u kwijt ben aan de verschillende soorten lampen en komt u erachter of de aanschaf van LED inbouwspots het geld daadwerkelijk waard is.

Kantelbare LED inbouwspots

Naast LED inbouwspots kunt u ook kiezen voor kantelbare LED inbouw spots. De LED spot in het armatuur is dan kantelbaar / draaibaar. Voor deze spot armaturen wordt vaak gekozen wanneer er objecten aan de muur, planten of beelden op de gewenste manier belicht moeten worden. Met meerdere kantelbare LED inbouw spots heeft u altijd het licht op de gewenste plek en voorkomt u rare schaduwen. Als u bijvoorbeeld aan weerszijden van een object een kantelbare inbouwspot LED plaatst kunt u een prachtig effect creëren. Richt beide kantelbare LED spots op het object en het zal van beide kanten erg mooi verlicht worden. Hiermee zorgt u ervoor dat een object of voorwerp in bijvoorbeeld een showroom in het middelpunt van belangstelling zal staan.

Er zijn verschillende soorten kantelbare LED inbouwspots. U kunt kiezen uit verschillende wattage’s, kleuren en materialen. Zo heeft u altijd een model inbouwspot wat bij uw interieur past. Ook zijn er dimbare LED inbouwspots verkrijgbaar voor in schuine muren, waarbij u het licht zelf kunt dimmen. Zo heeft u altijd de gewenste sfeer in huis!

Warmte van de LED inbouwspots

Iedereen die wel eens een lamp aangeraakt heeft die al een tijd brand, weet dat deze flink warm of zelfs heet kunnen worden. Dit kan onveilig zijn als u de inbouwspots of hoogte van uw gezicht plaatst of wanneer kinderen er ook bij kunnen komen.

In tegenstelling tot andere spots worden LED inbouwspots niet warm of heet. Dit komt omdat deze veel minder energie nodig hebben dan andere soorten lampen. Daarnaast gaan LED inbouwspots veel efficiënter met energie om. 80% van de energie wordt bij inbouwspots LED omgezet in licht en slechts 20% wordt omgezet in warmte, wat bij halogeen- en spaarlampen vaak andersom is.

Waterdichte inbouwspots

We hebben het gehad over dimbare LED inbouw spots en kantelbare inbouwspots. Echter heeft u voor bepaalde vochtige ruimtes of omgevingen waterdichte LED inbouwspots nodig. Waterbestendige LED inbouwspots worden voornamelijk gebruikt aan de buitenzijde van een woning of in badkamers. Het onderscheid van een waterdichte inbouwspot is de IP-waarde, van IP44 tot en met IP68 is een inbouwspot water/vochtdicht. Bij een IP-waarde van IP44 raden we niet aan om er langdurig water op te spuiten. Wel kan een led inbouw spot met IP44 voor onbepaalde tijd blootgesteld worden aan hevige vochtontwikkeling. Bij een IP-waarde van IP65 of hoger kunt u voor een langdurige tijd waterstralen op de LED inbouwspotjes spuiten.

Het installeren van inbouw spots:

Het installeren van inbouw spots is erg eenvoudig. Hiervoor is geen installateur/ technische achtergrond voor nodig. Maar waar moet u bijvoorbeeld op letten bij het plaatsen van de LED inbouw spots? Hieronder een stappenplan die u kunt aanhouden.

 1. Bereid u goed voor, pak al het benodigde gereedschap. (schroevendraaier, striptang, stevige trap, potlood/pen, passer, gatenboor/zaag, lasklemmen, voedingskabels)
 2. Leg alles klaar, LED spots, inbouw armatuur, fitting, voeding kabel, en twee lasklemmen (per inbouwspot).
 3. Bekijk waar uw inbouwspots moeten komen. Teken de inbouw diameter af waar de inbouw spots in moeten komen.
 4. Nadat alles is afgetekend. Pak uw gatenzaag/decoupeerzaag en zaag voorzichtig de afgetekende inbouw diameter uit.
 5. Leg vervolgens de voedingskabel aan. Zorg ervoor dat er bij elk zaag gat een 220-240V (netstroom) voedingskabel komt. Mocht u een LED dimmer geplaatst hebben, dan moet de voedingskabels vanuit de LED dimmer naar alle inbouwspots worden getrokken.
 6. Nu kan het plaatsen beginnen. Schakel de stroom uit om ongelukken te voorkomen.
 7. Pak de GU10 fitting en monteer deze door middel van 2 lasklemmen aan de voedingskabel.
 8. Plaatst vervolgens de inbouw spot armatuur in het uitgezaagde gat. Deze klemt zich door middel van zijn twee veren vast aan het plafond.
 9. Draai vervolgens de LED spot in de GU10 fitting.
 10. Schakel de stroom weer in. Test of de LED spot werkt en geniet vervolgens van de lichtopbrengst van de LED inbouw spots.

Vragen & Advies

Iets niet duidelijk over de verschillende soorten LED inbouwspots? Neem dan vrijblijvend contact met onze medewerkers op. Dit is mogelijk via de live chat, E-mail of telefonisch.

Email: info@ledloket.nl

Telefoon: 0541-354792