De perfecte afwerking met LED Strip profielen

17-05-2023

Alles over LED Strip profielen

LED-strips zijn een geweldige manier om een kamer of huis te verlichten, echter kan het lastig zijn om deze netjes te installeren. LED-strips hebben de neiging om een onafgewerkte uitstraling te hebben, met zichtbare draden en een ongelijkmatige verdeling van licht. Dit is waar LED strip profielen van pas komen. Een LED strip profiel is een aluminium kanaal dat speciaal is ontworpen om LED-strips netjes en professioneel af te werken. In deze blog zullen we uitleggen wat LED strip profielen zijn, welke voordelen ze bieden en hoe je ze kunt gebruiken om je verlichting naar een hoger niveau te tillen.

Wat zijn LED Strip profielen?

Een LED strip profiel is een aluminium kanaal dat speciaal is ontworpen om LED-strips op een nette en professionele manier af te werken. Het profiel biedt niet alleen bescherming voor de LED-strips, maar kan ook helpen om het licht gelijkmatiger te verspreiden en te voorkomen dat er verblinding ontstaat. De onderdelen die bij LED strip profielen horen zijn onder andere:

1. De perfecte afwerking met LED Strip profielen - overzicht led strip profielenHet aluminium profiel: dit is het hoofdbestanddeel van het profiel en kan verschillende vormen en maten hebben, zoals rechthoekig, hoekig of half rond.
  2. De afdekcover: dit is een transparante of semi-transparante kap die over het aluminium kanaal past. Het beschermt de LED-strips en helpt om het licht gelijkmatiger te verspreiden.
  3. Bevestigingsclips of -schroeven: deze worden gebruikt om het profiel aan een oppervlak te bevestigen.
  4. Eindkappen: deze worden gebruikt om het profiel aan het einde af te sluiten en zorgen voor een nette afwerking.
  5. Optionele accessoires: sommige profielen hebben extra accessoires, zoals diffusors om het licht nog gelijkmatiger te verspreiden of speciale hoekverbindingen om het profiel om hoeken te buigen.

Door het gebruik van LED strip profielen creëer je niet alleen een strakkere en professionele uitstraling, maar kan je ook de levensduur en prestaties van de LED-strips verbeteren.

De voordelen van LED Strip profielen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van LED strip profielen, waaronder:

• Nettere afwerking: LED strip profielen bieden een strakke, professionele afwerking aan de LED-strips en verbergen de draden en connectoren.
  • Bescherming: LED strip profielen beschermen de LED-strips tegen beschadiging en stof, waardoor ze langer meegaan.
  • Gelijkmatigere lichtverspreiding: Door het gebruik van de afdekkap op het profiel wordt het licht van de LED-strips gelijkmatiger verspreid en voorkomt het verblinding.
  • Flexibiliteit: LED strip profielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en designs, waardoor je de mogelijkheid hebt om de verlichting aan te passen aan je eigen voorkeuren en wensen.
  • Installatiegemak: Het installeren van LED strip profielen is relatief eenvoudig en vereist weinig gereedschap. De meeste profielen worden geleverd met bevestigingsclips of -schroeven.

Kortom, het gebruik van LED strip profielen is een goede manier om je LED-verlichting te verbeteren en het biedt verschillende voordelen, zoals een nettere afwerking, bescherming van de LED-strips en een gelijkmatigere lichtverspreiding.

Langere levensduur LED Strip door profiel

LED strip profielen kunnen ook bijdragen aan een langere levensduur van LED-strips. Het profiel beschermt de LED-strips tegen stof en beschadiging, wat kan bijdragen aan de duurzaamheid van de strips. Bovendien zorgt het profiel ervoor dat de warmte die door de LED-strips wordt gegenereerd, beter wordt afgevoerd. Hierdoor worden de LED-strips minder snel heet, wat de levensduur ten goede komt.

Daarnaast kan het gebruik van LED strip profielen ook bijdragen aan een efficiënter energieverbruik. Als de LED-strips worden blootgesteld aan omgevingsfactoren zoals warmte, kan dit leiden tot een hoger energieverbruik en een kortere levensduur van de strips. Door gebruik te maken van LED strip profielen wordt de warmte beter afgevoerd en kan er dus efficiënter worden omgegaan met energie.

Welk LED Strip profiel moet ik kiezen?

De perfecte afwerking met LED Strip profielen - types profielenBij LedLoket vindt je een ruim assortiment LED Strip profielen. Er zijn verschillende soorten profielen beschikbaar, zo heb je voor iedere situatie het geschikte profiel. Bij LedLoket wordt er onderscheid gemaakt tussen de volgende types LED Strip profielen:

LED Strip profiel inbouw

Een LED strip profiel voor inbouw is een type profiel dat wordt ingebouwd in een muur, plafond, of ander oppervlak. Dit type profiel biedt een nettere afwerking dan opbouwprofielen, doordat de LED-strips volledig zijn verborgen en de bedrading netjes weggewerkt is. Een inbouw LED strip profiel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. Zo zijn er rechthoekige, ronde en zelfs driehoekige inbouwprofielen beschikbaar.

LED Strip profiel opbouw

Een LED strip profiel voor opbouw is een type profiel dat bovenop een oppervlak wordt gemonteerd, zoals een muur of plafond. In tegenstelling tot inbouwprofielen zijn de LED-strips en bedrading hierbij zichtbaar. Dit type profiel is eenvoudiger te installeren dan inbouwprofielen, omdat er geen hak- of breekwerk nodig is. Opbouw LED strip profielen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vormen en materialen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Zo zijn er rechthoekige, ronde en zelfs hoekige profielen beschikbaar. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk, waardoor het profiel goed kan worden aangepast aan de stijl en sfeer van de ruimte.

LED Strip profiel hoek

Een LED strip profiel voor hoeken is een type profiel dat speciaal is ontworpen voor hoekige oppervlakken, zoals bijvoorbeeld in een kamer of gang waar twee muren samenkomen. Door een hoekprofiel komt de LED Strip in een hoek van 45 graden te liggen.

LED Strip profielen online bestellen

LED strip profielen koop je voordelig en veilig online in onze webshop. LedLoket levert LED verlichting van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs.  Mocht je toch nog vragen hebben over de aanschaf van profielen of de installatie ervan, neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar.

Bekijk al onze LED Strip profielen