Menu

Hoe sluit ik een LED- inbouwspot aan?

Hoe installeert u eenvoudig uw inbouwspots?

Bent u bezig met het renoveren of verbouwen van uw woning? Bent u bezig met het installeren van inbouwspots? Dit lijkt voor velen een lastige klus, echter wanneer u deze eenvoudige stappen volgt heeft u de klus zo geklaard!

Stap 1: De stroom uitschakelen

Voordat u aan de slag gaat is het zeer belangrijk dat u eerst de stroom uitschakelt. Dit kunt u controleren met een spanningszoeker, zo weet u zeker dat de stroom is uitgeschakeld.

Stap 2: Bepaal de plaats van de inbouwspots

Wanneer u halogeenlampjes installeert, moet u rekening houden met dat deze lampjes zeer warm worden. In tegenstelling tot halogeen-inbouwspots worden LED inbouwspots veel minder warm. Echter geven deze ook warmte af waar u rekening mee moet houden, de warme moet namelijk wel weg kunnen.

Ons advies is daarom ook om een minimale afstand van 3 centimeter te bewaren tussen de LED-inbouwspots en het (verlaagde) plafond. De meeste LED-inbouwspots hebben echter een grotere inbouwdiepte, deze staan bij de verschillende producten vermeld.

Stap 3: Bepaal de grootte van de gaten

Wanneer u de plaats van de inbouwspots heeft bepaald is het belangrijk dat u de juiste grootte gaten heeft. LedLoket heeft inbouwspots met verschillende diameters. Bij alle LED-inbouwspots worden de volgende maten gegeven:

De buitendiameter: dit is de afmeting van de onderkant van de inbouwspot.

De zaagmaat: dit is de diameter van het gat dat u moet zagen voor de inbouwspot. Is de zaagmaat bijvoorbeeld ø75mm? Dan dient u een gat te boren met deze diameter.

De inbouwdiepte: dit is de hoogte van de inbouwspot. U heeft deze diepte in uw plafond nodig om de warmte van de LED-inbouwspot af te voeren en de spot te installeren.

Stap 4: Sluit de inbouwspots aan

Voordat u de LED-inbouwspots aansluit is het belangrijk dat er bij ieder gat een stroomvoorziening aanwezig is. De LED inbouwspot kunt u door middel van een GU10 fitting aansluiten op netstroom. Hiervoor heeft u ook verbindingsklemmen/lasklemmen nodig. U kunt vervolgens de nuldraad en de fasedraden aansluiten op de verbindingsklemmen.

Stap 5: Plaats de inbouwspots

Wanneer u alle draden heeft bevestigd, kunt u de inbouwspots in het gat plaatsen. Inbouwspots beschikken over klemveren. Duw deze klemveren naar binnen en plaats de inbouwspot in het gat. Door het klemsysteem blijft de inbouwspot op zijn plaats.

Stap 6: Plaats de lampjes

De laatste stap is de lampjes in de spots plaatsen. Deze kunt u in de onderkant van het spotje plaatsen. Hierna kunt u de stroom weer inschakelen.

Ons assortiment LED-inbouwspots

Wilt u aan de slag met LED-inbouwspots? LedLoket heeft een ruim assortiment aan inbouwspots in verschillende kleuren, afmetingen en vormen. Besteld u voor 16:00? Dan heeft u de volgende dag al in huis!