LED Strips knippen en inkorten

27-12-2022

led strip installation, fix diode light..

LED Strips knippen en op maat maken

Het knippen, inkorten of op maat maken van LED Strips is zeer eenvoudig. Hiervoor heb je geen elektricien of andere professional nodig. Een LED Strip is op het daarvoor bestemde streepje met een schaar door te knippen. Wanneer je op deze plek de LED Strip doorknipt is de lichtslang ingekort. Het voordeel hierbij is: de LED Strip blijft gewoon werken en het stuk wat je over hebt kun je opnieuw (met een nieuwe adapter) blijven gebruiken. Dit kun je doen door middel van een nieuwe stekker of koppelstuk. Het beste is om te onthouden dat het knippen van een LED Strip niet zonder risico’s of gevolgen is. Overweeg daarom de volgende punten:

• Bepaal en kijk wat voor soort LED Strip je hebt gekocht. Het is van groot belang om eerst goed te kijken welk soort LED Strip je hebt gekocht. Zo weet je of deze te knippen is en om de hoeveel centimeter dit mogelijk is.
  • LED Strips op 220 Volt kunnen vaak om de 100 centimeter geknipt worden. LED Strip op 12 Volt kunnen op meer plekken geknipt worden, vaak iedere 10 centimeter.
  • Overweeg of het knippen van de LED Strip essentieel is, het is natuurlijk altijd beter om het niet te doen. De meeste LED Strips beschikken over een snijlijn waar je de lichtlijn veilig door kunt knippen.
LED strips 220V Waterdichte-led-strip-led-slang-warm-wit-2700K-dimbaar-144-watt-meter-60-led_s-12-volt-5-meter-rol-waterproof COB LED Strip - NEON | 12mm | complete set | 10 meter | IP65 | 220V | 10 Watt P/M | Sfeerfoto
Bekijk alle LED Strips 220 Volt Bekijk alle LED Strips 12 Volt Bekijk alle COB LED Strips

Stappen voor het knippen van LED Strips

Hieronder wordt in korte stappen uitgelegd hoe een LED Strip geknipt kan worden.

1. Ga op zoek naar de knipmarkeringen op de LED Strip. Dit zijn meestal lijntjes of punten op de strip, deze geven aan waar de LED Strip geknipt kan worden. Het is erg belangrijk dat de strip enkel geknipt wordt op de aangegeven markeringen, anders werken sommige LED’s niet meer. De snijlijnen verschillen per LED Strip, dit is soms om de 10 centimeter maar kan ook om de 100 centimeter zijn.
  2. Bepaal de benodigde lengte van de LED Strip en meet deze nauwkeurig.
  3. Knip met een schaar of mes de LED Strip op de aangegeven markeringen. Hierbij moet je erop letten dat je de siliconen of de LED Strip verder niet beschadigt.

Waterdichte LED Strips knippen

Indien je waterdichte LED Strip hebt, kun je de waterdichtheid verbreken wanneer je deze knipt. Dit kun je oplossen door een nieuwe siliconen laag aan te brengen of het einde te kitten. Dit is handig wanneer je de LED Strip buiten of in een andere vochtige omgeving wilt plaatsen.

LED Strips online bestellen bij LedLoket

LED Strips zijn eenvoudig en gemakkelijk online te bestellen bij LedLoket. De LED Strips in ons assortiment zijn te verkrijgen in diverse lichtkleuren, voltages en wattages. Indien je voor 16:00 besteld, heb je het de volgende werkdag al in huis! Wanneer je vragen hebt over het knippen van LED Strips kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen graag bij advies of vragen.

COB LED Strip - 8mm - complete set - 3 meter - IP20 - 230V - 8 Watt P-M - Complete rol
Bekijk alle LED Strips