Menu

LED verlichting om de productiviteit op de werkvloer te vergroten

Gebruik LED Verlichting om werknemers en de productiviteit te stimuleren

LED Verlichting wordt in steeds meer bedrijven en op steeds meer werkplekken toegepast. Echter zijn nog niet alle bedrijven overgestapt. Het is wetenschappelijk bewezen dat LED verlichting voor kantoren een positief effect heeft op het concentratievermogen en de productiviteit van de werknemers. Daarnaast wordt het humeur en de gezondheid van mensen vrijwel direct beïnvloed door de verlichting waarin we werken. Verkeerde verlichting kan hoofdpijn en lusteloosheid veroorzaken. In deze blog vertellen we je alles over de effecten van LED verlichting op de productiviteit. Verder wordt er ook toegelicht welke lichtkleur en lichtsterkte het meest geschikt zijn.

Het effect van LED verlichting tijdens het werk

LED verlichting heeft verschillende voordelen voor de werkplek en kan het welzijn en de productiviteit van werknemers verbeteren. Hieronder worden enkele effecten van LED-verlichting op het werk benoemd:

  1. Verbeterde productiviteit: LED-verlichting biedt een natuurlijker licht dan traditionele verlichting, waardoor werknemers zich meer alert en energiek voelen. Dit kan leiden tot hogere productiviteit en efficiëntie op de werkplek.
  2. Vermindering van vermoeidheid en oogbelasting: LED-verlichting biedt een gelijkmatige en heldere verlichting die vermoeidheid en oogbelasting kan verminderen. Dit kan helpen om vermoeidheid en pijn in de ogen te verminderen en zo de concentratie en het comfort van werknemers te verbeteren.
  3. Kostenbesparing: LED-verlichting is energiezuiniger dan traditionele verlichting en gaat langer mee. Dit kan helpen om de energierekening te verlagen en de onderhoudskosten te verminderen.
  4. Flexibiliteit: LED-verlichting kan worden aangepast om verschillende lichtintensiteiten te bieden, afhankelijk van de taak of activiteit op de werkplek. Dit kan helpen om de verlichting aan te passen aan de individuele behoeften van werknemers en zo de productiviteit te verbeteren.
  5. Gezondheidsvoordelen: LED-verlichting kan helpen bij het reguleren van de biologische klok van werknemers en kan zo helpen om slaapstoornissen te voorkomen. Dit kan leiden tot een betere gezondheid en welzijn van werknemers op lange termijn.

Kortom, LED-verlichting kan een positieve invloed hebben op de werkplek en kan helpen om de productiviteit, het comfort en de gezondheid van werknemers te verbeteren.

De juiste kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur van het licht op de werkvloer heeft een grote invloed hebben op de prestaties en gemak van de werknemers. Het is belangrijk om de juiste kleurtemperatuur te kiezen, die afhankelijk kan zijn van het soort werk dat wordt verricht en de individuele voorkeuren van werknemers. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste kleurtemperatuur van licht op de werkvloer:

  • Pas de kleurtemperatuur aan op basis van de taak: Voor taken die precisie vereisen, zoals lezen, schrijven of werken met kleine onderdelen, is koel wit licht beter geschikt. Voor taken die ontspanning vereisen, zoals vergaderen of pauzeren, is warm wit licht geschikter.
  • Houd rekening met de leeftijd en voorkeuren van werknemers: Oudere werknemers hebben over het algemeen meer warm wit licht nodig om de ogen te ontlasten, terwijl jongere werknemers zich meestal beter voelen bij koel wit licht. Het is belangrijk om de voorkeuren van werknemers te begrijpen en te respecteren bij het kiezen van de kleurtemperatuur van het licht.

De kleurtemperatuur van een lamp wordt aangegeven in Kelvin (K). De kleurtemperatuur van het werklicht op kantoren is 4000K – naturel wit. In veel magazijnen en bedrijfshallen wordt een lichtkleur van 6000K – daglicht wit toegepast.

De juiste lichtsterkte

Een goed verlichte werkplek zorgt voor een goede werkhouding. De sterkte van licht wordt uitgedrukt in Lumen/Lux. Lux is het aantal lumen per vierkante meter.

De vereiste lichtsterkte is afhankelijk van de taken die worden uitgevoerd op de werkvloer. Voor taken die precisie vereisen, zoals lezen en schrijven, is een hogere lichtsterkte nodig (ongeveer 500 tot 1000 lux). Voor taken die minder precisie vereisen, zoals vergaderen, is een lagere lichtsterkte voldoende (ongeveer 300 tot 500 lux). Op een goed verlichte werkplek op kantoor wordt een lichtsterkte tussen de 400-750 Lumen/Lux gemeten.

LED Kantoorverlichting online bestellen bij LedLoket

LED kantoorverlichting koop je voordelig en veilig online in onze webshop. LedLoket levert verlichting van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. De LED verlichting beschikt over een garantietermijn tot wel 5 jaar en een levensduur van 30.000+ branduren. Hiermee ben je verzekerd van een hoge kwaliteit. Mocht je toch nog vragen hebben over de aanschaf of installatie van kantoorverlichting, aarzel geen moment en neem contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar.

Bekijk al onze LED Kantoorverlichting