Menu

Stel je eigen hanglamp samen

03-05-2023

Zelf een sfeervolle hanglamp samenstellen

Ben je op zoek naar een unieke, sfeervolle lamp voor in de woonkamer of boven de keukentafel? Wil je niet hetzelfde als wat iedereen heeft? Kies er dan voor om een eigen hanglamp samen te stellen! Met een hanglamp op maat heb je precies de lamp die je zoekt en heb je iets wat niemand anders heeft! Kies een plafondplaat, lampenkappen en lichtbronnen naar keuze om jouw unieke hanglamp samen te stellen!

De mogelijkheden met een samengestelde lamp

Hanglampen 3 lichts - smoked - 120cm - dimbaar - sfeerfoto

Een zelf samengestelde lamp biedt talloze mogelijkheden voor creativiteit en personalisatie. Hier zijn enkele van de mogelijkheden:

  1. Keuze van de basis: Je kunt beginnen met het kiezen van een basis voor uw lamp, zoals een lampvoet, een hanglamp of een plafondlamp. Er zijn talloze stijlen, kleuren en materialen om uit te kiezen, zodat je de basis kunt kiezen die het beste past bij jouw smaak en interieur.
  2. Lampenkap: Nadat je een basis hebt gekozen, kun je een lampenkap kiezen die past bij jouw smaak en interieur. Lampenkappen zijn er in verschillende maten, vormen, stoffen en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opvallende kleur of patroon om de lamp een opvallend accent te geven, of een meer ingetogen en neutrale tint om de lamp te laten opgaan in de rest van de kamer.
  3. Lichtbron: Je kunt ook de lichtbron kiezen die het beste past bij de behoeften en voorkeuren. Zo kun je kiezen tussen verschillende soorten LED Lampen, deze beschikken over verschillende wattages en lichtkleuren.
  4. Aanpassingen: Ten slotte kun je verschillende aanpassingen doen om jouw lamp nog functioneler te maken, zoals het toevoegen van dimmers of timers, of het veranderen van de hoogte of positie van de lampenkap.

Al met al zijn er eindeloze mogelijkheden voor het samenstellen van jouw eigen lamp. Naast sfeervolle hanglampen kun je bij ons ook wandlampen en plafondlampen zelf samenstellen. Zelf een lamp samenstellen is een leuke en creatieve manier om jouw huis te personaliseren en een uniek stuk te creëren dat perfect past bij jouw smaak en

Hoe gaat het samenstellen in zijn werk?

Het samenstellen van een hanglamp bestaat uit meerdere stappen. Hieronder worden de stappen kort toegelicht.

1. Het kiezen van een plafondplaat

De eerste stap in het samenstellen van een hanglamp is het kiezen van de gewenste plafondplaat. Er zijn verschillende vormen en groottes verkrijgbaar. Zo zijn er onder andere ronde, vierkante, ovalen en rechthoekige plafondplaten verkrijgbaar. Deze vormen zijn in verschillende groottes verkrijgbaar.

Naast de vorm kun je ook het aantal pendels kiezen. Pendels zijn de aansluitingen waaraan een lampenkap gemonteerd kan worden. Zo zijn er plafondplaten voor één lamp, maar ook voor 3, 5 of

2. Het kiezen van de lampenkappen

Nadat je de plafondplaat uit hebt gekozen, kun je de gewenste lampenkappen uitzoeken. In ons assortiment vindt je een ruime keuze aan glazen en stoffen lampenkappen. Zo zijn er onder andere gouden glazen lampenkappen, smoked lampenkappen of velvet lampenkappen. Natuurlijk kun je meerdere van dezelfde lampenkappen nemen, maar denk ook eens aan een mix van diverse lampenkappen! Zo creëer je je eigen unieke hanglamp!

3. Het kiezen van de lichtbronnen

Nu je je hanglamp hebt samengesteld, zijn lichtbronnen de volgende stap. De meeste lampenkappen worden geleverd met een E27 fitting, dit is een grote fitting. Bij deze lampenkap kun je een E27 lamp naar keuze bestellen. Wij hebben een ruim assortiment lichtbronnen, denk hierbij aan:

  • Filament peer lampen: Filament peer LED lampen zijn een type LED-lamp dat een vintage uitstraling geeft, dit type is vergelijkbaar met de ouderwetse gloeilampen met zichtbare gloeidraden. Het ontwerp van deze lampen imiteert de gloeidraden door middel van LED-draden die in een decoratief patroon zijn geplaatst.
  • Filament globe lampen: Filament globe LED lampen zijn een ander type LED-lamp die voor een vintage uitstraling zorgen. Het ontwerp van deze lampen imiteert de gloeidraden door middel van LED-draden die in een decoratief patroon zijn geplaatst, maar dan in een ronde bolvorm.Stel je eigen hanglamp samen - onderdelen samenstelling
  • Filament Edison lamp: Een filament Edison LED lamp is een type LED-lamp die is ontworpen om de uitstraling van de klassieke Edison-gloeilampen na te bootsen. Deze lampen hebben zichtbare filamenten die in een decoratief patroon zijn geplaatst en die lijken op de gloeidraden van de ouderwetse gloeilampen.
  • Filament Tube lamp: Een filament tube LED-lamp is een type LED-lamp dat een langwerpige vorm heeft met zichtbare filamenten die in een decoratief patroon zijn geplaatst. Dit type lamp heeft meestal een cilindrische of buisvormige behuizing.

4. Samenstellen en monteren

Als je alle onderdelen voor de hanglamp uit hebt gekozen, kan de hanglamp samengesteld en gemonteerd worden. Dit is eenvoudig en hoeft niet door een professional of elektricien gedaan te worden. De voedingskabels met hanglamp kunnen bevestigd worden aan de plafondplaat. Vervolgens kan de plafondplaat aan het plafond bevestigd worden. Wanneer de lamp hangt kun je de lichtbronnen in de fitting draaien en is jouw hanglamp compleet!

Bekijk ons gehele assortiment hanglampen!

Een greep uit onze collectie

Stel je eigen hanglamp samen - een greep uit de collectie