Menu

Waar moet je op letten bij 220V LED Tuinverlichting?

Het kopen van 220V tuinverlichting

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kiezen van LED tuinverlichting. Bij de aanschaf van tuinverlichting is het functionele doel als eerste van belang. Wil je bijvoorbeeld tuinverlichting aanschaffen voor extra sfeer in de tuin of wil je tuinverlichting aanschaffen om de veiligheid te verhogen? Een combinatie van beide types is natuurlijk ook mogelijk. Om extra sfeer in de tuin te creëren kiezen veel klanten voor sfeervolle wandlampen of staande buitenlampen. Wilt u een felle lamp voor bij de schuur of achterdeur? Hier hebben wij diverse kleine LED bouwlampen voor of eventueel bouwlampen op solar energie. Bij LED tuinverlichting zijn er enkele belangrijke overwegingen:

Waterdichte eigenschappen

Bij de aanschaf van LED verlichting voor in de tuin is het allerbelangrijkste dat de verlichting waterdicht is. De verlichting kan namelijk in aanraking komen met water of vocht, de LED verlichting krijgt met alle weersinvloeden te maken. Wanneer het regent of sneeuwt is het van belang dat de verlichting daartegen bestand is. Ook bij hoge temperaturen of temperaturen onder het nulpunt moet de verlichting niet voor problemen zorgen. Hierbij is het van belang om naar de IP-waarde van een product te kijken. Voor LED verlichting is een IP normering van toepassing.

Hoge IP-waarde

IP-waardes voor LED tuinverlichtingDe IP-waarde, ofwel Ingress Protection-waarde, is een classificatiesysteem dat aangeeft hoe goed de behuizing van de tuinverlichting bestand is tegen het binnendringen van water, stof en vuil. De IP-waarde bestaat uit twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen stof aan, en het tweede cijfer geeft de bescherming tegen water aan. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming.

Voor tuinverlichting wordt meestal een IP-waarde van minstens IP44 aanbevolen. Dit betekent dat de verlichting voldoende beschermd is tegen vocht en waterstralen (bijvoorbeeld door regen). Als de verlichting in direct contact komt met water, zoals bijvoorbeeld bij verzonken grondspots, is een hogere IP-waarde, zoals IP67, aan te raden. Deze spots komen namelijk constant in aanraking met het vocht uit de grond. Het is altijd raadzaam om de specifieke IP-waarde te controleren voordat je tuinverlichting aanschaft en deze te vergelijken met de omstandigheden waarin de verlichting zal worden geplaatst.

Duurzaamheid en Energie-efficiëntie

LED tuinverlichting is zeer energiezuinig in vergelijking met traditionele halogeen tuinverlichting. Dit komt doordat LED-lampen minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Daarnaast hebben LED-lampen een veel langere levensduur dan traditionele lampen, waardoor je minder vaak de lampen hoeft te vervangen. Hierdoor kun je langer van de verlichting genieten. Dit zorgt niet alleen voor een besparing op de energierekening, maar is ook beter voor het milieu.

Installatiegemak

Het installeren van tuinverlichting is zeer eenvoudig. De meeste tuinverlichting is daarnaast ook rechtstreeks op netstroom (220-230 Volt) aan te sluiten. Sommige verlichting vereist bedrading en professionele installatie, terwijl andere eenvoudig in de grond of aan een muur kunnen worden bevestigd. Kies een optie die bij jouw vaardigheden en voorkeuren past. Hieronder wordt de installatie in enkele korte stappen beschreven:

  1. Bepaal de locatie van de verlichting.
  2. Graaf een geul wanneer er geen elektriciteitsbron in de buurt is. Zorg ervoor dat de geul voldoende diep is en bescherm de kabel met een elektrische buis om beschadiging te voorkomen.
  3. Sluit de verlichting aan op de stroomkabel en zorg ervoor dat alle verbindingen veilig en waterdicht zijn.
  4. Test de verlichting: test de verlichting om te controleren of deze correct werkt.
  5. Bedek de kabels: bedek de kabels met grond of grind om beschadiging te voorkomen.

Het installeren van 220 Volt tuinverlichting kan eenvoudig door onze waterdichte connectoren. Hiermee verbind u de voedingskabels eenvoudig en volledig waterdicht aan elkaar.

LED Tuinverlichting online bestellen bij LedLoket

Bij LedLoket hebben wij een ruim assortiment tuinverlichting. Zo kunt u voor iedere sfeer en situatie de geschikte verlichting aanschaffen.

Indien u voor 16:00 besteld, heeft u de verlichting de volgende dag al in huis! Voor vragen en/of advies kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, onze medewerkers helpen u graag! Geniet van de snelle levering, goede service en de hoge kwaliteit producten!