Wat is dim-to-warm LED verlichting?

01-09-2022

Dim-to-warm LED verlichting

Bij diverse LED producten zien wij steeds vaker dat er ook ‘dim-to-warm’ verlichting beschikbaar is. Naast eenkleurige LED verlichting maakt deze nieuwe technologie het mogelijk om tijdens het dimmen de lichtkleur te veranderen. Van oorsprong blijven LED lampen dezelfde kleur wanneer deze gedimd worden. Hierdoor wordt het niet perse gezelliger in een woonkamer of keuken. Deze nieuwste technologie is de ‘dim-to-warm’ functie ontstaan. Dit houdt in dat de lichtkleur warmer wordt naarmate de lampen gedimd worden. Hiermee kan hetzelfde effect gecreëerd worden als bij halogeenspots, deze worden namelijk ook warmer van kleur bij het dimmen. Een ander woord voor ‘dim-to-warm’ is ook wel ‘dimtone’.

Het dimmen heeft bij dit type LED verlichting een dubbele functie:

1. Het dimmen van de ‘dim-to-warm’ verlichting wordt bereikt door het verminderen van de lichtsterkte. Dit is de standaard manier van dimmen.
  2. Naast het verminderen van de lichtsterkte verandert ook de kleurtemperatuur van de LED verlichting. Wanneer u de lampen dimt wordt het licht steeds warmer-wit.

Functie dim-to-warm LED verlichting

Met dim-to-warm spots of lampen kunt u de verlichting geheel naar wens instellen. Zo kunt u de verlichting instellen aan het moment van de dag of welke sfeer u wilt creëren. Met ‘dim-to-warm’ is dit erg makkelijk. U hoeft namelijk niet de lichtbron te veranderen maar deze simpelweg te dimmen om de lichtkleur te veranderen.

Wanneer een dim-to-warm lamp, bijvoorbeeld een dim-to-warm gu10 led spot of E27 lamp, maximaal schijnt is de kleurtemperatuur 3000 Kelvin. Deze lichtkleur wordt ook wel warm wit genoemd. Wanneer de LED spot gedimd wordt wordt de lichtkleur geleidelijk warmer, deze verandert dan naar 2000 Kelvin. De kleurtemperatuur 2000 Kelvin wordt ook wel extra warm-wit licht of kaarslicht genoemd.

LED verlichting met een lichtkleur van 3000 Kelvin (Warm wit) is perfect werklicht voor in de keuken of voor het lezen van de krant. Extra warm wit licht met de lichtkleur 2000 Kelvin geeft meer sfeer en is perfect voor in de avond of bij het televisie kijken. Met ‘dim-to-warm’ verlichting bent u erg flexibel. U kunt de lichtkleur aanpassen aan de gewenste activiteit en sfeer. Dit type LED verlichting wordt daarom ook veel toegepast in woningen, restaurants en andere horecagelegenheden.

In ons assortiment vindt u onder andere: AR111 dim-to-warm spots, GU10 dim-to-warm spots en dim-to-warm inbouwspots. Door de lange levensduur, mooie lichtkleur en inbouwmogelijkheden zijn dit één van ons meest gebruikte producten.

LED-AR111-spot-GU10-fitting-dimbaar-Dim-to-Warm-reflector-rond-2200K-3000K LED Spot 5.5W GU10 430lm Dimbaar LED dimbare inbouwspot rvs zilver - 5 Watt - zijaanzicht recht
AR111 dim-to-warm GU10dim-to-warm dim-to-warm inbouw

Dimmen van dim-to-warm LED verlichting

Het dimmen van dim-to-warm LED gaat geheel traploos, dit zorgt voor een mooi effect en is prettig voor de ogen. De dimbare inbouwspots en GU10 spots kunnen gedimd worden met een 220 Volt LED Dimmer. Door middel van de LED Dimmer kunt u eenvoudig de wittint van het licht veranderen. De dim-to-warm verlichting kan met een normale wandschakelaar gedimd worden. Verder hebben wij ook Wifi dim-to-warm verlichting in het assortiment. Hiermee kunt u met een app op uw telefoon de lichttemperatuur van de lampen veranderen. Het voordeel hiervan is dat u geen aparte dimmer of schakelaar meer nodig hebt! Voor de slimme dim-to-warm verlichting heeft u enkel uw mobiele telefoon en de lampen nodig.

Universele ION LED dimmer | Slave | 0.3-200W | Fase afsnijding - vooraanzicht Wi-Fi-Filament-Globe-LED-Lamp-125mm-1800K-6500K-55W-E27
220V LED dimmer Wifi dim-to-warm lamp

LED Dim-to-warm verlichting eenvoudig online bestellen

Dim-to-warm verlichting koopt u voordelig online in onze webshop. LedLoket levert LED-lampen van topmerken tegen een scherpe prijs. Met een garantietermijn tot wel 5 (!) jaar en een levensduur van 25.000+ branduren bent u daarmee verzekerd van hoge kwaliteit. Bestelt u voor meer dan 75,- euro, dan is de verzending bovendien helemaal gratis. Profiteer van onze uitstekende én snelle service en bestel uw nieuwe Dim-to-warm LED verlichting vandaag nog!