LED G4 & GU4 Spots

Producten Filteren
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Dimbaar
Kleur
Filter products Showing all 11 results
Prijs
Wattage
Lichtkleur Filter

Toont alle 11 resultaten

G4 spots

LED G4 / LED GU4 spots zijn compacte spotjes en zijn gemakkelijk te installeren. Hierom worden deze GU4 spots worden in vrijwel ieder huishouden gebruikt. De spots werken op 12V stroom. Ze zijn hierdoor voor veel doeleinden te gebruiken en worden ook vaak toegepast in caravans, campers, afzuigkappen, maar ook in kleine wandlampjes. De G4 benaming staat voor de afstand tussen de 2 stroomaansluitingen (pinnetjes). Deze staan namelijk 4mm uit elkaar.

De LED 12V GU4 spotjes worden ook vaak in vochtige omgevingen gebruikt. Dit wordt gedaan omdat 12V spanning een veilige spanning is voor een vochtige ruimte. Hierdoor kunt u veilig in een vochtige omgeving werken. Vandaar dat ze ook in een afzuigkap worden gebruikt, daar kan tijdens het bereiden van een maaltijd veel waterdamp vrij komen.

Een 2W LED G4 spotje vervangt een 20W halogeen G4 spotje. Door deze enorme besparing heeft u een G4 spot meestal binnen één jaar terug verdient. Ook gaat een LED variant een stuk langer mee dan een halogeen variant.

U kunt de halogeen G4 spots één op één vervangen door de LED G4 spot variant. Mochten al uw halogeen spotjes plotseling niet meer werken, dan heeft dit vaak NIET te maken met de G4 spots. De reden hiervoor is meestal een defecte transformator. Controleer dus voor het bestellen van nieuwe spots altijd even of uw transformator werkt. 12V transformatoren kunt u ook eenvoudig bestellen bij LedLoket.

Dimbare G4 spots

LED GU4 spots zijn ook in een dimbare variant te verkrijgen. Wanneer u een 12V LED GU4 spot wilt dimmen heeft u naast een dimmer ook een dimbare 12V transformator nodig. Zonder dimbare 12V transformator is het NIET mogelijk om een 12V dimbare LED G4 spot te dimmen. Controleer dus even of uw transformator dimbaar is. Dit is te doen door op de transformator te kijken. Hier wordt door middel van een icoontje aangegeven of deze wel of niet dimbaar is.

Advies & Vragen

Voor vragen of advies over het aanschaffen van GU4 spots kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit is mogelijk per e-mail, telefonisch of via onze LIVE chat. LedLoket helpt u graag verder!