Menu

LED Strips en Toebehoren

Wat zijn LED strips?

LED Strips zijn gemakkelijk te installeren en geeft hiermee iedereen de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met LED verlichting. LED strips zijn voor veel ruimtes of voertuigen geschikt en aan te sluiten op 12V – 24V of 220-230 Volt netstroom. U kunt ze gebruiken in en rondom uw woning, denk hierbij aan het verlichten van kasten of kamers. Daarnaast worden ze ook veel gebruikt in grote gangen (bijvoorbeeld van hotels) of in winkel etalages. LED strip rollen zijn erg populair en de mogelijkheden zijn eindeloos.

LED strips door koppelen of inkorten?

LED Strips worden geleverd in de vorm van rollen, deze zijn verkrijgbaar en verschillende lengtes. Bij LedLoket zijn er LED strip rollen van 5, 10, 20 en 50 meter verkrijgbaar. LED strips kunt u echter aan elkaar door koppelen (vaak door middel van een verbindingsstekker) waardoor u elke gewenste lengte kunt creëren.

Wilt u de LED strip inkorten? Dit kunt u doen door de LED strip door te knippen. Dit kan bij de meeste 12-24V LED strips om de 10cm en bij de 220V LED strips om de 100cm. Het afgeknipte deel
van de led strip rol kunt u opnieuw gebruiken. De 220V LED Strip rollen zijn waterdicht en kunt u vervolgens met de 220-230 volt adapter rechtstreeks op het netstroom aansluiten. De 12V LED Strip en 24V LED strip kunt u niet rechtstreeks aansluiten op het netstroom. Hiervoor heeft u een 12V of 24V omvormer nodig.

Extra informatie LED Strips 12V – 24V – 220V

Een LED Strip beschikt over een aantal SMD’s per meter. Dit betekent hoeveel LED’s er per meter in de strip zitten, en wat dus de afstand tussen de LED’s is. Hoe meer SMD’s per meter, hoe kleiner de afstand. De meeste LED strips beschikken over 30, 60 of 120 SMD’s per meter.

Deze SMD’s, ook wel de LED lampjes die in de LED strips zitten kunnen verschillende afmetingen hebben. De meest voorkomende afmeting hierbij is 50/50, dit betekent dat lampjes een afmeting hebben van 5mm x 5mm. Verder is de afmeting 57/30 ook verkrijgbaar, hierbij hebben de lampjes een afmeting van 5.7 mm x 3 mm. Verder zijn er ook LED Strip rollen met de volgende afmetingen SMD’s : 35/28 en 28/35.

Naast de keuze tussen de SMD’s per meter en de afmeting hiervan, heeft u ook nog de keuze uit verschillende lichtkleuren. Dit zijn de volgende:

  • 2700K, 2800K – Warm wit
  • 3000K – Warm wit
  • 4500K – Naturel wit
  • 6000K – Daglicht wit
  • RGB

RGB LED strips 

beschikken over 7 verschillende lichtkleuren, namelijk, rood, oranje, paars, blauw , groen , geel en 6000K – Daglicht wit. Zo kunt u gemakkelijk elke ruimte in de gewenste sfeer omtoveren. De kleuren veranderd u met de 1 knops adapter RGBW die standaard wordt meegeleverd, druk op de knop en de kleur veranderd naar een andere lichtkleur. Ook zijn er geprogrammeerde standen zodat de RGB LED strip automatisch langzaam of snel van kleuren veranderd.