LED TL

Producten Filteren
Prijs
Lengte
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Materiaal
Dimbaar
Producten Filteren
Prijs
Lengte
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Materiaal
Dimbaar

LED TL Verlichting

LED TL Verlichting wordt vaak gebruikt in magazijnen, bedrijfshallen en schuren. LED TL buizen worden aangeduid met een T5 of T8 codering. Een T5 codering staat voor een TL buis met een diameter van 5cm. Een T8 codering staat voor TL buis met een diameter van 8cm. Deze typen TL buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

U bespaart met LED TL buizen tot wel 85% op uw energiekosten in vergelijking met traditionele TL verlichting.

In een LED TL buis zitten geen giftige stoffen, dit maakt de LED TL buis milieuvriendelijk. Daarnaast is de levensduur langer (30.000 – 50.000 branduren). Hierdoor hoeft de LED TL buis niet vaak vervangen te worden. Ook biedt LedLoket tot maar liefst 5 jaar garantie op de TL verlichting. Hierdoor kunt u zorgeloos gebruik maken van de LED verlichting van LedLoket.

Een LED TL Buis heeft u over het algemeen binnen 2 jaar terug verdiend.

Voor bijpassende LED TL armaturen kunt u ook bij ons terecht.

Welke LED TL Buis heb ik nodig?

LedLoket kan niet voor u bepalen welke LED TL buis u nodig heeft. Dit is afhankelijk van de wensen en eisen die u aan een LED TL buis stelt. We kunnen u natuurlijk wel adviseren zodat u de juiste keuze kunt maken. De Onderstaande punten zijn belangrijk bij de aankoop van een LED TL Buis:

  1. Welke lengte heeft u nodig? Tl buizen zijn verkrijgbaar in 60cm, 90cm, 105cm, 120cm en 150cm. Wanneer u ook nieuwe LED TL armaturen gaat aanschaffen kunt u een keuze tussen deze afmetingen maken. LedLoket raadt bij een laag plafond een 18W – 120cm TL buis aan. Bij een hoog plafond raden we een 22W-24W 150cm TL buis aan. De overige maten worden minder vaak geplaatst. Deze worden vaak voor speciale doeleinden gebruikt.
  2. Welke diameter LED TL buis heeft u nodig? De meest voorkomende diameters van een tl buis zijn T8 (8cm) en T5 (5cm). Kijk dus goed welke u nodig heeft.
  3. LED TL buizen zijn verkrijgbaar in drie lichtkleuren. Bij LedLoket hebben we de lichtkleuren verdeeld onder: 3000K (warm wit), 4000K (naturel wit) en 6000K (daglicht wit). Voor meer informatie kijk op: “Kleurtemperatuur (kelvin) en lichtkleur”
  4. Welke lichtopbrengst wenst u? Lichtopbrengst wordt uitgedrukt in lumen per watt. Hoe hoger het aantal lumen per watt, des te meer lichtsterkte een LED TL buis heeft.

Hoe monteer ik een TL buis?

Door middel van een LED starter is een LED TL buis zeer eenvoudig te monteren binnen uw huidige TL armatuur. Zie hieronder het stappenplan:

  1. Draai de oude starter uit het armatuur
  2. Draai de oude TL buis uit het armatuur
  3. Plaats de nieuwe LED starter
  4. Plaats de nieuwe LED TL buis
  5. Schakel de stroom weer in

Het bovenstaande stappenplan geeft aan hoe u een LED TL buis plaatst in een “oud” armatuur. Het plaatsen van LED TL buizen in “oude” armaturen raden we echter af wanneer u meerdere LED TL buizen wilt plaatsen (vanaf 8 stuks). In “oude” armaturen bevindt zich namelijk een voorschakelapparaat (VSA) en starter. Een nadeel hiervan is dat dit de levensduur van een LED TL buis drastisch kan doen afnemen. Er is nog een veel groter nadeel/gevaar. De stroomaanvoer in een “oud” armatuur blijft gelijk. Het stroomverbruik neemt af door de besparing van de LED TL buis. Hierdoor neemt het voltage in de bedrading dus toe. Wanneer er op deze manier een heel aantal “oude” armaturen achter elkaar geschakeld worden kan het voltage te hoog worden. Het gevaar hiervan is dat de draden weg smelten en er brand kan ontstaan. Het advies van Ledloket is daarom om “oude armaturen” om te bouwen of nieuwe LED TL armaturen te plaatsen.

Voor meer informatie hierover kijk op: “Hoe moet ik LED TL aansluiten”

Vragen over TL verlichting?

Mocht u toch nog vragen hebben, aarzel geen moment en neem contact met ons op. Onze experts staan altijd voor u klaar.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00