LED T5 TL Buizen

Producten Filteren
Prijs
Lengte
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Materiaal
Dimbaar
Producten Filteren
Prijs
Lengte
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Materiaal
Dimbaar

Toont alle 14 resultaten

T5 TL buizen verlichting

Voor de komst van LED verlichting was een “gewone” T5 TL buis de meest energiezuinigste lamp op de markt. Het was de zuinige variant en dus de opvolger van de conventionele T8 TL buizen. Door de langere levensduur in combinatie met een lager stroomverbruik bespaarde de conventionele / traditionele T5 TL buis al 50% op de energiekosten ten opzichte van conventionele T8 TL verlichting. Met de komst van LED TL T8 buizen zijn nieuwe LED T5 TL buizen zo goed als overbodig geworden.

Echter gaan uw huidige conventionele T5 TL buizen wel kapot en daarvoor is er een LED variant ontwikkeld. Deze LED variant is vele malen zuiniger dan de conventionele T5 TL buizen. Vervangen van uw huidige T5 buizen door LED T5 TL buizen bespaard aanzienlijk. Naast besparen op de energiekosten bespaard u ook op de onderhoudskosten. Tevens is een LED T5 TL buis milieuvriendelijker dan zijn conventionele voorganger. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van schadelijke gassen.

Soorten LED T5 TL buizen

U kunt twéé soorten LED T5 TL buizen verkrijgen. LED buizen met een ballast en LED T5 lampen zonder een ballast. Met ballast betekent dat ze rechtstreeks te plaatsen zijn in uw huidige armaturen. Een LED T5 TL buis zonder ballast is alleen te plaatsen wanneer u uw huidige T5 armatuur ombouwt. We adviseren altijd om uw huidige armaturen om te bouwen naar LED armaturen of om een nieuw LED armatuur te bestellen. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Extra energie besparing (voorschakelapparaat verbruikt continu stroom en wordt bij plaatsen van een LED T5 buis overbodig. Bij het ombouwen van de T5 armatuur verwijderd u deze dus).
  • Verleng de levensduur (Bij het verwijderen van het voorschakelapparaat zal de levensduur van de LED T5 TL buis toenemen).
  • Direct geschikt maken voor de toekomst (wanneer u LED T5 TL buizen MET ballast plaatst dan blijft de voorschakelapparaat in werking. Deze raakt uiteindelijk alsnog defect. Vervolgens zal het armatuur alsnog omgebouwd moeten worden naar LED T5 armatuur.

Verschil T5 TL buizen & T8 TL buizen

T5 TL buizen hebben de stroom aansluiting (pinnetjes) 5mm uit elkaar staan. Bij een T8 TL buis is dit 8mm. Daarnaast is de diameter van een T5 buis maar 1,5cm. De diameter van een T8 buis is 2,5cm. Zoals hierboven beschreven is een conventionele T5 TL buis zuiniger dan een conventionele T8 TL buis. Dit verschil is niet aanwezig bij LED verlichting. Het aanschaffen van een LED TL5 buis of een LED TL8 buis heeft dus geen invloed op het stroomverbruik.

Ons advies T5 TL buizen

Ons advies zou zijn om altijd een LED T8 TL buis in combinatie met een LED T8 TL armatuur aan te schaffen. Dus kies bij het aanschaffen van compleet nieuwe verlichting niet voor de LED T5 TL buis. De LED T8 TL buis is namelijk de meest gangbare maat. Ook is bij een LED T8 TL buis meer keuze uit lengtes en lichtkleuren. Wanneer u echter een pand of ruimte heeft met goede TL T5 armaturen, is de goedkoopste oplossing het aanschaffen van LED T5 TL buizen. Echter is het compleet vervangen de “oude” armaturen de beste optie. U komt dan in de toekomst niet voor verassingen te staan.

Vragen & advies

Wanneer u vragen of advies nodig heeft over LED T5 TL buizen kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen. Dit is mogelijk via de live chat, e-mail of telefonisch.