LED T8 TL Buizen

Producten Filteren
Prijs
Lengte
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Materiaal
Dimbaar
Producten Filteren
Prijs
Lengte
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Materiaal
Dimbaar

Resultaat 1–16 van de 41 resultaten wordt getoond

LED TL Lampen T8

LED TL verlichting is tegenwoordig de meest voorkomende vervanger van de traditionele TL verlichting, door de zijn hoge lichtopbrengst en een lange levensduur zijn er steeds meer klanten die overstappen naar de nieuwe LED TL buizen, LedLoket heeft verschillende LED TL buizenT8 LED buizen tot T5 LED buizen.  Met een LED TL buis bespaart u niet alleen flink op de energiekosten en vervangingskosten, maar ook is het licht van een LED TL buizen is beter.

Huidige TL buizen werken met een voorschakelapparaat, ook wel VSA genoemd, deze is bij een LED TL buis niet nodig , LET OP: Er zijn verschillende soorten LED TL buizen, u kunt niet zo maar een LED TL buis in uw oude armatuur plaatsen, daarvoor heeft u wel een geschikte LED TL buis voor nodig. Weten hoe u LED TL buizen moet aansluiten? Ga naar ons artikel “Hoe moet ik LED TL aansluiten?” LedLoket levert uitsluitend LED TL buizen van MERKEN.

LED T8 TL buizen

T8 LED buizen zijn de perfecte vervanger voor de traditionele T8 buizen. Door de langere levensduur in combinatie met een lager stroomverbruik bespaarde de conventionele / traditionele T8 TL buis al 40% op de energiekosten ten opzichte van conventionele T8 TL verlichting. Met de komst van LED TL T8 buizen zijn nieuwe LED T5 TL buizen zo goed als overbodig geworden.

Echter gaan uw huidige conventionele T8 TL buizen wel kapot en daarvoor is er een LED variant ontwikkeld. Deze LED variant is vele malen zuiniger dan de conventionele T8 TL buizen. Vervangen van uw huidige T8 buizen door LED T8 TL buizen bespaard aanzienlijk. Naast besparen op de energiekosten bespaard u ook op de onderhoudskosten. Tevens is een LED T8 TL buis milieuvriendelijker dan zijn conventionele voorganger. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van schadelijke gassen.

Een LED T8 TL buis beschikt over een G13 fitting, hierdoor is het zeer eenvoudig om uw conventionele T8 TL buizen door de LED variant te vervangen. Let er hier echter wel bij op dat u de geschikte starter hebt voor de LED buis. T8 TL armaturen zijn zeer eenvoudig door te koppelen waardoor u grote ruimtes gemakkelijk kunt verlichten.

Verschil LED T5 en LED T8 TL buizen

T5 TL buizen hebben de stroom aansluiting (pinnetjes) 5mm uit elkaar staan. Bij een T8 TL buis is dit 8mm. Daarnaast is de diameter van een T5 buis maar 1,5cm. De diameter van een T8 buis is 2,5cm. Zoals hierboven beschreven is een conventionele T5 TL buis zuiniger dan een conventionele T8 TL buis. Dit verschil is niet aanwezig bij LED verlichting. Het aanschaffen van een LED TL5 buis of een LED TL8 buis heeft dus geen invloed op het stroomverbruik.

Ons advies T5 of T8 TL buizen

Ons advies zou zijn om altijd een LED T8 TL buis in combinatie met een LED T8 TL armatuur aan te schaffen. Dus kies bij het aanschaffen van compleet nieuwe verlichting niet voor de LED T5 TL buis. De LED T8 TL buis is namelijk de meest gangbare maat. Ook is bij een LED T8 TL buis meer keuze uit lengtes en lichtkleuren. Wanneer u echter een pand of ruimte heeft met goede TL T5 armaturen, is de goedkoopste oplossing het aanschaffen van LED T5 TL buizen. Echter is het compleet vervangen de “oude” armaturen de beste optie. U komt dan in de toekomst niet voor verassingen te staan.

Vragen & advies

Wanneer u vragen of advies nodig heeft over LED T5 TL buizen kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen. Dit is mogelijk via de live chat, e-mail of telefonisch.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00