Noodverlichting

Noodverlichting LED

LED Vluchtweg / noodverlichting komt u in elk bedrijfspand of gebouw tegen. Noodverlichting brand vrijwel elk uur van de dag en wordt daarom intensief gebruikt. Onze duurzame LED noodverlichting is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Onze LED noodverlichting bevatten geen schadelijke stoffen en beschikken over een lange levensduur in combinatie met een laag stroomverbruik. Met LED noodverlichting van LedLoket bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit met een garantie termijn van minimaal 3 jaar.

Ons assortiment bevat verschillende soorten noodverlichting. We beschikken over inbouw LED noodverlichting en opbouw LED noodverlichting. Al onze noodverlichtingsarmaturen worden geleverd met meerdere pictogrammen en inclusief een 3uur noodaccu. Deze accu voorziet de LED noodlampen tijdens een stroomuitval van stroom. Onze LED noodverlichtingsarmaturen voldoen aan alle Europese normen en certificaten (EN-ISO 7010-normen, NEN normen). Dat betekend dat u ook onze noodverlichtingsarmaturen kunt gebruiken in andere EU landen. Bijvoorbeeld bij andere filialen.

Soorten noodverlichting

 • Werkplekken verlichting, Deze noodverlichting verlicht werkplekken met verhoogt risico. Bijvoorbeeld laboratoria
 • Deze verlichting zorgt er voor dat de vluchtwegen goed aangeduid worden in geval van een stroomstoring.
 • Deze verlichting brandt continu. Deze verlichting zorgt er voor dat alle vluchtweguitgangen duidelijk worden aangeduid. Deze noodlampen herkent u aan de pictogrammen en is de meest voorkomende noodverlichting.
 • Anti paniekverlichting. Deze armaturen verlichten een gezamenlijke ruimte tijdens een stroomuitval. Zodat niet meerdere personen tegelijk in paniek raken wanneer ze in het donker komen te zitten.

Plekken waar noodverlichting moet hangen

Op de volgende plaatsen dient u evacuatie verlichting / noodverlichtingsarmaturen te plaatsen:

 • Bij brandmelders en brandbestrijdingsmiddelen.
 • Bij EHBO posten.
 • Bij iedere uitgang die dient als nooduitgang.
 • Binnen 2 meter van trappen.
 • Bij het kruizen van de gangen.
 • Aan de buitenkant van elke nooduitgang.
 • Binnen 2 meter wanneer er een niveauverschil is.
 • Wanneer de gangen van richtingen veranderen.

Noodverlichting bouwbesluit

In Europa zijn verschillende richtlijnen waar u zich aan moet houden tijdens het plaatsen van noodverlichtingsarmaturen. Met als doel het waarborgen van de veiligheid en gezondheid op een werkplek. De Arbowet stelt dat de werkgever de verantwoordelijke is met betrekking tot de veiligheid van zijn werknemers. Hiertoe behoren ook externe mensen waaronder leveranciers of bezoekers.

De gebruiksvoorschriften die te maken hebben met de gezondheid, bruikbaarheid, veiligheid en energiezuinigheid zijn terug vinden in het bouwbesluit. Dit kunt u vinden bij de overheid.nl Hierop worden alle wetten beschreven.

Onderhoud & Controle van noodverlichting

Noodverlichting is zeer belangrijk in een bedrijfspand / gebouw. Het is daarom verplicht om uw noodverlichtingsarmaturen elk jaar te controleren of ze naar behoren werken. Dit is bij de LED noodverlichting van LedLoket eenvoudig te zien aan het groene indicatie led of te testen met de testknop. Als de groene indicatie led brand of knippert betekend het dat de LED noodverlichting naar behoren werkt. Als deze niet brand heeft de lamp onderhoud nodig. Vaak is de accu dan aan vervanging toe. Dit komt meestal doordat er continu stroom op de accu staat en deze daardoor snel zijn capaciteit verliest.

Onze vluchtwegen verlichtingsarmaturen zijn voorzien van een 3 uurs accu. Dit betekend dat de noodverlichting minimaal 3 uur blijft branden nadat de stroom is uitgevallen. De verplichte norm is dat noodverlichting minimaal 1uur blijft branden. LedLoket adviseert wegens veiligheidsreden om iedere 5 jaar het accupakket te vervangen.

Bestellen LED Noodverlichting

Wie inbouw LED noodverlichting of opbouw LED noodverlichting online bestelt bij LedLoket krijgt altijd hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen geleverd. Een groot deel van ons assortiment is uit voorraad leverbaar. Dus voor 16:00u besteld is morgen in huis, zowel in Nederland als België. Alle benodigde pictogrammen en bevestigingsmaterialen worden meegeleverd.

Bij grotere afnames hebben we aantrekkelijke kortingen. klik hiervoor op de offert knop of neem telefonisch of via de live chat contact met ons op.

Advies & vragen

Voor meer informatie of vragen helpen we u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00