1 Fase Rails en Railspots

Filter Producten
Prijs
Wattage
Lumen
Branduren
Product Stralingshoek
Dimbaar
Kleur
Filter Producten
Prijs
Wattage
Lumen
Branduren
Product Stralingshoek
Dimbaar
Kleur

Resultaat 1–16 van de 24 resultaten wordt getoond

1-Fase Rails en Railspots

Railspots zijn uitermate geschikt voor een winkel, showroom, kantoor of natuurlijk in de woonkamer. Grote ruimtes zijn vaak lastig om te verlichten. U heeft hier namelijk meerdere lampen voor nodig. Als u maar een stroompunt tot beschikking heeft is een railsysteem de perfecte oplossing om een grote complexe ruimte te verlichten.

Wat houdt 1-fase verlichting in? 

Een 1-fase railverlichting is een systeem waarbij alle lichtbronnen op één rail gemonteerd worden. Hierbij worden dus alle lampen door een gemeenschappelijke voedingsconnector van stroom voorzien. Omdat deze lampen dus gezamelijk een circuit vormen, kunt u deze ook samen in- en uitschakelen. Ook kunt u deze lampen gezamelijk dimmen.

1-Fase railpots beschikken over een gemakkelijk klik-systeem. Hiermee kunt u gemakkelijk spots op de gewenste plek installeren. Ook kunt u de spots gemakkelijk verplaatsen, waardoor u op de gewenste plek extra verlichting kunt installeren.

Hoe stel je een 1-fase railsysteem samen?

U kunt een 1-fase helemaal naar wens samenstellen. U begint met een rail, vervolgens kunt u deze doorkoppel door middel van een interne connector. Wilt u een bocht maken met de 1-fase rails? Dit kunt u doen met een L-vorm interne connector. Uiteindelijk kunt u een rail veilig afsluiten door middel van een eindkapje.

Wanneer u de afstand en de loop van uw 1-fase rail heeft bepaald, kunt u de spots aanschaffen. U kunt natuurlijk meerdere spots per rail aanschaffen. Een railspot beschikt over een GU10 fitting, hier kunt u een spot naar wens indraaien. Bestel er een GU10 spot naar wens bij. Wilt u de spots in uw 1-fase rail dimmen? Dit kunt u doen door middel van een externe dimmer.

Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fase verlichting? 

Een 1-fase rail beschikt over één stroomgevoerde geleider. Een 3-fase rail beschikt over drie stroomgevoerde geleiders. Dit betekent dat bij een 3-fase rail de verschillende groepen afzonderlijk van elkaar bediend kunnen worden. Bij een 1-fase rail heeft u de beschikken tot één groep, hierbij worden alle lampen gezamelijk bestuurd. Een 3-fase rail biedt extra flexibiliteit met betrekking tot de besturing en het dimmen.

Aandachtspunt installatie 1-fase rails

Let op: een LED 1-fase railspot kan maar op één manier in de rails geplaatst worden. Wanneer u kracht moet gebruiken om de railspot te installeren, monteert u de railspot op de verkeerde manier.

Waar moet u verder rekening mee houden? 

Voordat u begint met de installatie van rails is het belangrijk om te weten hoeveel meter u nodig is. Ook is het handig om de rail eerst op de vloer uit te leggen. Zo weet u of u alle bochten en verbindingen kunt maken. Ook is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Het aantal aanwezige stroompunten. Hiermee weet u hoeveel voedingsconnectoren u nodig heeft.
  • Het aantal rails wat u achter elkaar door wilt koppelen. Dit bepaald hoeveel interne connectoren u nodig heeft.
  • Wilt u bochten maken? Dit kunt u doen door middel van L-connectoren.
  • Gaat u meerdere rails, met dus meerdere uiteindes maken? U kunt de rails veilig afsluiten met een eindkapje.