3 Fase Rails

Filter Producten
Prijs
Dimbaar
Kleur
Filter Producten
Prijs
Dimbaar
Kleur

Resultaat 1–16 van de 39 resultaten wordt getoond

3-fase rails kopen?

Een 3-fase rail is gemaakt van aluminium. Een 3 fase rail systeem heeft drie geleidende koperdraden die apart van elkaar te schakelen zijn. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een etalage in de avond te belichten en rest van de winkel niet. Om dit te kunnen moeten de lampen in de etalage op één van de drie fases aangesloten te worden.  Hierdoor zijn ze apart aan en uit te schakelen. Met de overige 2-fases kan dan bijvoorbeeld een ander deel van een winkel verlicht worden. Met een voedingsconnector is een 3-fase rails rechtstreeks aan te sluiten op het netstroom. Wanneer een stroompunt midden in een winkel of pand zit kunt u kiezen voor een 3-fase middenvoeding. Hierdoor kunt u naar links en rechts de 3-fase rails voeden.

3 fase rails bij LedLoket

De 3-fase rails van LedLoket zijn verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren en lengtes. Ze zijn verkrijgbaar in een zwarte en witte behuizing en in een lengte van 1 meter of 2 meter. Door middel van een interne connector zijn de rails aan elkaar koppelen. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe lang u de 3 fase rail maakt. Door middel van een L-vorm connector of een flexibele L-vorm connector is het mogelijk om bochten te maken.

Wanneer een 3 fase rail systeem is aangelegd moet aan het einde een eindplug geïnstalleerd worden. Op de 3 koperdraden die door de rail lopen komt netstroom (220V) te staan. Als er geen eindplug wordt geïnstalleerd liggen deze bloot. Wanneer iemand perrongelijk het einde van de rail aanraakt kan deze persoon een klap stroom krijgen. Plaats dus altijd een eind plug om dit te voorkomen.

Installeren 3-fase rails

Een 3-fase rails systeem is erg eenvoudig te plaatsen. U kunt de rails aan het plafond plaatsen door middel van de meegeleverde pluggen en schroeven. Tevens kunt u rails ophangen aan een pendel / kabel set om zo de rails lager te hangen. Dit wordt toegepast wanneer een winkel, showroom, musea etc. een te hoog plafond heeft. Wanneer de 3-fase rails iets lager hangen worden de objecten mooir verlicht.

Waar moet u rekening mee houden?

Uiteraard is het handig om te weten hoeveel meter rails u nodig heeft. Let daarnaast op de volgende punten (checklist)

  • Wat komt beter uit in uw gebouw (1,5 meter of 2 meter rails)?
  • Het aantal aanwezige stroompunten. Dit bepaald hoeveel voedingsconnectoren u nodig heeft.
  • Hoeveel rails u achter elkaar door wilt koppelen? Dit bepaald hoeveel interne connectoren u nodig heeft.
  • Gaat u bochten maken? Zo ja, hoeveel bochten ben ik van plan te maken? Dit bepaald hoeveel L-vorm connectoren u nodig heeft.
  • Waar en hoe vaak stop u met het doorverbinden van de 3-fase rails? Dit bepaald het aantal eindkapjes dat u nodig heeft. Vaak is dit hetzelfde aantal als het aantal voedingsconnectoren.
  • Heb ik al bijpassende 3-fase railspots gevonden? Ook bij LedLoket kunt u terecht voor bijpassende 3-fase railspots die u rechtstreeks in de 3-fase rails kunt plaatsen.

Vragen & Advies:
Voor vragen of advies bij het plaatsen van nieuwe 3-fase LED railspots kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken per LIVE chat, e-mail of telefonisch.