3 Fase Railspots

Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Product Stralingshoek
Dimbaar
Kleur
Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Product Stralingshoek
Dimbaar
Kleur

Resultaat 1–16 van de 45 resultaten wordt getoond

LED 3-fase railspots

Waar komt de naam 3-fase railspots vandaan en wat betekend dit nu eigenlijk? Bij een 3-fase rail zijn er drie aparte geleiders. Deze zijn apart van elkaar te schakelen en dimmen. Een 3-fase rail wordt rechtstreeks met 220V (nestroom) gevoed. De 3-fase railarmaturen is de meest voorkomende verlichting in winkels, horeca, showrooms, musea etc.

Op een 3-fase railspot zit een draaiknop op de gewenste stand te kiezen. U kunt kiezen  om te verbinden met de 1e 2e of 3e fase. Kiest u bijvoorbeeld voor stand 3, dan kunnen alle railspots die op stand 3 staan tegelijk ingeschakeld of uitgeschakeld worden.

Voorbeeld: U heeft een winkel en wilt de gehele winkel met railspotjes verlichten. U wilt dan wel graag dat de 3-fase railspots in de etalage s ’avonds blijven branden en de fase spots in de winkel dan uit zijn. Dit kunt u realiseren door alle railspotten in de etalage met bijvoorbeeld fase 1 te schakelen. De overige 3 fase rail spotten kunt u schakelen met fase 2 en fase 3.

Dimmen van een 3-fase railspot

Het dimmen van een dimbare 3-fase LED railspot gaat in principe hetzelfde als normale dimbare LED verlichting. Het is nu alleen mogelijk om iedere fase apart te dimmen. Sluit dan op elke fase een LED dimmer aan. Let wel op dat u dimbare LED 3-fase railspots plaatst in plaats van NIET dimbare 3-fase railspotjes. Houd ook rekening met hoeveel wattage een LED dimmer aan kan. Wanneer een LED dimmer maximaal 150 Watt kan dimmen, kunt u dus maar 10 maal een 15W 3-fase railspot dimmen.

Installatie LED 3-fase railarmaturen

Wanneer de 3-fase rails zijn geplaatst en aangesloten zijn op het netstroom kan het plaatsen van de railspot beginnen. Plaats de adapter (zit vast aan elke railspot) in de 3-fase rails en haal de twee uitstekende pinnetjes aan de adapter over. De railspot maakt nu contact met de geleiders (koperdraden) in de 3-fase rails. Stel vervolgens de railspot in op de gewenste fase (fase 1,2 of 3) en haal de desbetreffende schakelaar over. De 3 fase rail verlichting moet nu branden.

Aandachtspunt installatie 3-fase rails

LET OP: Een LED railspot past maar op één manier in de 3-fase rails. Wanneer u redelijk veel kracht moet zetten om een railspot te plaatsen, dan is dit NIET goed. Wat u dan moet doen is de spot verwijderen uit de rail. Deze vervolgens een halve slag draaien. Hierdoor zit de adapter van de railspot nu andersom in de 3-fase rail en moet deze nu soepel te plaatsen zijn. Dus wanneer een 3 fase LED railspot soepel te plaatsen is in een LED 3 fase rail dan wordt deze op de juiste manier geplaatst.

Waarom kiezen voor LED 3-fase railspot?

  • Wanneer u een grote winkel heeft is het logisch dat niet alle railspots op één stroomgroep aangesloten kunnen worden, anders wordt een stroomgroep overbelast. Wanneer u LED railspots verdeelt over meerdere fases lost u dit probleem op.
  • Wanneer het van belang is om etalage, bepaalde hoeken, objecten enz. afzonderlijk in te kunnen schakelen.
  • Energiebesparend ten opzichte van oude halogeen railspots.
  • Milieu vriendelijk, bevat geen schadelijke stoffen en is recyclebaar.

Benodigdheden voor een 3-fase LED railspot

  • 3-fase rails
  • Voedingsadapter voor 3-fase rails
  • Eindkapje

Vragen & Advies

Voor vagen of advies bij het aanschaffen van LED rail spots kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt ons bereiken per LIVE chat, e-mail of telefonisch.