Straat & Pleinverlichting

Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde
Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde

Straatverlichting / pleinverlichting kopen?

De meest voorkomende armaturen die u buiten op straat tegen komt zijn straatverlichtingsarmaturen. De naam zegt het al, u vindt ze vaak langs de weg en op andere openbare plaatsen zoals pleinen of parken. Straatverlichting zorgt er voor dat weggebruikers beter zicht hebben in het donker en zo gevaren beter en op tijd in kunnen schatten. Straatverlichtingsarmaturen verbruiken 1,5% van het totale energieverbruik van Nederland. Tegenwoordig stappen gemeentes daarom massaal over op LED straatverlichting. Naast besparing op de vervangingskosten en energiekosten wordt er met LED straatverlichting ook bijgedragen aan een groener milieu.

LED straatverlichtingsarmaturen hebben ten opzichte van traditionele straatverlichting een laag stroomverbruik en een hoge lichtopbrengst. Deze hoge lichtopbrengst in combinatie met een natuurlijke witte lichtkleur zorgt ervoor dat de waarnemingen op straat veel duidelijker zijn. Hierdoor dragen LED straatverlichting armaturen ook bij aan de veiligheid in het verkeer. LED straatlampen worden ook veel gebruikt rondom bedrijfspanden of als erfverlichting op bijvoorbeeld boerderijen. U ziet ze voornamelijk boven roldeuren en op parkeerplaatsen.

Geschikte straatlamp kiezen

Straatlampen zorgen er voor dat er een groot gebied sterk wordt verlicht. LedLoket beschikt over een ruim assortiment LED straatlampen met verschillende wattages en lichtkleuren. Let bij de aanschaf van een LED straatlamp op de volgende punten:

 • Als u van plan bent om een LED straatlamp te gebruiken als nachtverlichting adviseren we u om een LED straatlamp met een laag wattage te nemen.
 • Denk goed na over op welke hoogte de LED straat lamp wordt opgehangen. Hoe hoger de lamp opgehangen wordt, hoe breder het verlichte oppervlakte wordt. Op een hoogte van 4-5 meter verlicht de straatlamp al snel 15x15meter breed.
 • Ook is het belangrijk om de bevestigingshoogte in combinatie met de lichtopbrengst van de LED straatlamp te bekijken. Je wilt namelijk niet te veel of te weinig licht overhouden op de grond. De lichtopbrengst wordt uitgedrukt in lumen of lumen per watt. Hoe meer lumen per watt of de totale lumen, des te hoger de lichtopbrengst van de LED straatverlichtingsarmatuur is.

Advies wattage hoogte buitenlamp

 • Bij een hoogte van 4 – 5 meter adviseren we u een LED straatlamp van 25 – 30 Watt.
 • Bij een hoogte van 6 – 7 meter adviseren we u een LED straatlamp van 50 – 75 Watt.
 • Bij een hoogte van 8 – 10 meter adviseren we u een LED straatlamp van 90 – 100 Watt.
 • Bij een hoogte van meer dan 10 meter adviseren we een LED straatlamp van 100 – 120 Watt.

Straatverlichting ziet u vrijwel alleen in de lichtkleuren 4000K t/m 6500K, omdat dit witte lichtkleuren zijn. Daarnaast geven witte lichtkleuren het duidelijkste beeld geven van een situatie worden deze lichtkleuren het meeste gebruikt.

Vervangen terrein / lantaarnpaal verlichting

LED straatverlichting kan één op één vervangen worden met uw huidige straatlampen, daar zijn geen nieuwe lantaarnpalen voor nodig. Vervangen is erg eenvoudig, hiervoor is geen technische achtergrond of installateur voor nodig. Lantaarnpalen zijn van binnen hol en daar loopt van onder naar boven een stroom/voedingskabel door heen. Deze kabel kan bovenaan rechtstreeks aan het armatuur worden aangesloten.

Heeft u GEEN lantaarnpaal en wilt u graag gebruik maken van LED straatverlichting? Dan is een muursteun voor straatverlichting de meest geschikte oplossing. Op deze manier zijn LED straatlampen makkelijk en snel aan uw bedrijfspand, schuur of woning te bevestigen.

Mocht u een RECHTE lantaarnpaal hebben en gebruik willen maken van LED straatverlichting, dan is de beste oplossing een kantelbare adapter.

Tips installeren LED straatlamp

 1. Schroef uw huidige straatverlichtingsarmatuur los van de lantaarnpaal
 2. Schroef de voedingskabel los van het oude armatuur, let even op dat u deze goed vasthoudt en dat deze niet naar beneden valt.
 3. Pak de LED straatlamp en monteer de voedingskabel.
 4. Plaats de LED straatlamp vervolgens weer op de lantaarnpaal. ( let op, onze LED straatlampen zijn geschikt voor 45 – 60mm buisdiameters.) heeft u een dikkere buis? Vervang de M8 bouten door andere bouten waardoor het wel passend is. Deze bouten kunt u in vrijwel elke bouwmarkt kopen. Wanneer de buisdiameter dunner is dan 45mm dan kunt u hem opvullen met een stuk PVC pijp.
 5. Schakel de stroom weer in en de LED straatlamp zal werken.

Eenvoudig contact opnemen

Voor meer informatie over LED straatverlichting kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers. We zijn bereikbaar op de LIVE chat, telefonisch en per e-mail.