Dimmers

Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage
Dimbaar
Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage
Dimbaar

Resultaat 1–16 van de 23 resultaten wordt getoond

LED Dimmer

Met een dimmer is de lichtsterke van dimbare LED verlichting variabel in te stellen. Een lamp die gedimd is verbruikt minder stroom dan een lamp die op volle lichtsterkte brand. Met LED dimmers creëert u dus de gewenste sfeer en bespaart u op de energiekosten.

Maar wat is nu een LED dimmer? Een LED dimmer is bijna hetzelfde dan normale dimmers. Echter is een LED dimmer ook geschikt voor alle LED lampen. Met een traditionele dimmer zijn LED lampen vaak niet goed te dimmen. LED lampen zijn dus goed dimbaar mits u de juiste dimmer kiest. Wat vaak voorkomt bij het dimmen van LED verlichting is dat de LED lampen gaan knipperen, zoemen of trillen. Dit is niet goed voor de LED lamp en zal de levensduur verkorten.

Dus wanneer u van plan bent om dimbare LED lampen te kopen, dient u ook na te denken over een LED dimmer. LED dimmers zijn in twee soorten verkrijgbaar. Een FASE AANSNIJDING dimmer en FASE AFSNIJDING dimmers. In 80% van de gevallen heeft u een FASE AFSNIJDINGSDIMMER nodig. Deze zijn leverbaar in 12V LED dimmers en 230V LED dimmers.

Welke LED lampen kan ik dimmen met een LED Dimmer?

Zit uw gewenste LED lamp hierboven niet tussen? Bekijk ons hele assortiment LED verlichting. Bij de specificaties van een LED lamp is te vinden of een LED lamp wel of niet dimbaar is.

Hoe dim je 12V LED lampen?

Wanneer u 12V dimbare GU5.3 spots heeft geïnstalleerd in uw camper, caravan of in een ander voertuig en deze wilt dimmen dan dient u een 12V dimmer aan te schaffen. Een woning geeft standaard 230V (netstroom). Dan dient u eerst de spanning om te zetten van 220V naar 12V door middel van een LED Transformator / LED driver. Vervolgens kunt u dimmen met een 12V LED dimmer.

Hoe dim je 230V lampen?

Het dimmen van 230 volt LED lampen is een stuk makkelijker. De LED dimmer is rechtstreeks aan te sluiten op het netstroom, dus op dezelfde manier als een traditionele dimmer. Houd er dan wel rekening mee dat u dimbare LED lampen aanschaft. Bij de productspecificaties wordt aangegeven of een lamp wel of niet dimbaar is.

Hoeveel LED lampen zijn minimaal en maximaal te dimmen met één LED dimmer?

Het aantal LED lampjes dat gedimd kan worden met één dimmer is afhankelijk van de soort dimmer. We geven u het volgende voorbeeld: De LED dimmer 10-150W. Dit betekend dat de LED dimmer minimaal een wattage van 10 watt en maximaal wattage van 150 Watt kan dimmen. Er dienen dus minimaal 2 LED spotjes van 5watt en maximaal 30 LED spots van 5 watt aangesloten te worden op dit type dimmer. We adviseren vaak om de LED dimmer niet maximaal te belasten. Dit gaat namelijk vaak ten koste van de levensduur van de LED dimmer. Het advies is om 10% onder de maximale belasting van de LED dimmer te blijven. Dit betekend in dit geval dat er 27 LED spots van 5 watt, in plaats van 30 stuks, gedimd kunnen worden.

Kijk dus vooraf altijd hoeveel LED spotjes u wilt dimmen op één LED dimmer. En bestel vervolgens de bijpassende dimmer.

Vragen & Advies:

Heeft u vragen over de werking van een LED dimmer of heeft u extra informatie nodig bij de aanschaf van een LED dimmer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via LIVE chat, e-mail of telefonisch. LedLoket helpt u graag bij het vinden van de juiste dimbare LED lamp in combinatie met een passende LED dimmer.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00