Drivers & Transformatoren

Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage
Dimbaar
Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage
Dimbaar

Resultaat 1–16 van de 51 resultaten wordt getoond

LED Drivers & Transformatoren

De meeste LED lampen moeten gevoed of gedimd worden door een LED driver. In tegenstelling tot halogeen of gloeilampen is het dimmen van LED verlichting een ingewikkeld proces. U kunt dus niet met een “oude traditionele gloei / halogeen driver” een LED lamp aansturen. Hiervoor heeft u een LED driver nodig. De LED drivers voor LED lampen zijn in verschillende spanningsniveaus leverbaar, 12V driver , 24V driver, 230V driver. De driver zorgt voor omzetting van wisselstroom naar constante stroom. Ook wordt het spanningsniveau op het juiste bereik gebracht.

LED Drivers LedLoket

LedLoket heeft een ruim aanbod van dimbare LED drivers. Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een nieuwe LED driver.

  • Wattage van de lamp, kan de LED driver deze wattage aan?
  • Welke amperage heeft u nodig of welke amperage heeft uw huidige driver?
  • Welke dimtechniek heb ik nodig? Denk daarbij aan DALI dimbaar of TRIAC dimbaar.
  • Hoe veel drivers heb ik nodig? Het is mogelijk om twee of meerdere lampen op de driver aan te sluiten. Dit is afhankelijk van het aantal wattage wat de driver aansturen kan.
  • Is de voltage (output) van de driver geschikt voor de voltage van de lamp?
  • Is er ventilatie aanwezig? Een LED driver kan niet in wol/isolatiemateriaal gepakt worden.

Voorbeeld: U heeft 24V LED spotjes die dimbaar zijn. Deze heeft u in een woning geplaats waar enkel 230V (netstroom) aanwezig is. U heeft dan een transformator van 230V naar 24V nodig. Daarnaast heeft u een LED driver nodig voor het dimmen van de 24V LED spotjes.

LED Transformatoren

Transformatoren, ook wel omvormers genoemd, zorgen ervoor dat stroom omgevormd wordt naar een lager voltage. Als voorbeeld een LED strip van 24 volt. In huis beschikt u over 220 volt (netstroom). Om de LED strip te laten branden heeft u een transvormer / omvormer nodig die 220 volt omvormt naar 24 volt.  Vaak kunt u meerdere lampen op één transformator aansluiten. Hoe veel lampen aangesloten kunnen worden op één transformator is afhankelijk van het wattage van de lamp en de capaciteit van de transformator.

Waarom worden er 24V LED strips gebruikt in plaats van 220V ledstrips? Dit wordt gedaan omdat 24V een veiliger voltage is om mee te werken. Veiligheid is bij LED strips extra van belang omdat deze vaak door de u als klant op maat worden geknipt.

Transformator kopen, waar moet ik op letten?

  • Wat is de wattage van mijn lampen? En welke wattage transformator heb ik nodig? Zodat alles op één transformator aangesloten kan worden?
  • Wat is de voltage van mijn lampen? Moet u bijvoorbeeld 12 volt omvormen in 230 volt of juist 230 volt naar 12 volt?
  • Ligt de transformator op een vocht vrije plek of juist niet? Zorg er anders voor dat u een waterdichte transformator aanschaft.
  • Is er ventilatie aanwezig? Denk daarbij aan dat je een transformator niet in isolatiemateriaal pakt.

Meer informatie over LED Drivers en transformatoren?

Voor meer informatie over LED Drivers en transformatoren kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers. We zijn bereikbaar op de LIVE chat, telefonisch en per e-mail.