Kabels & Stekkers

Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage
Dimbaar
Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage
Dimbaar

Resultaat 1–16 van de 36 resultaten wordt getoond

Kabels en stekkers

Heeft u een voedingskabel nodg? LedLoket heeft een ruime keuze in kabels en stekkers. Hierbij moet u echter op een aantal dingen letten:

  • Eigenschappen originele kabel
  • De randaarde van de kabel
  • De juiste apparaatstekker

Voedingskabel

Een voedingskabel heeft meerdere aanduidingen, zoals apparaatsnoer of netsnoer. Door middel van deze bekabeling wordt een apparaat van netspanning voorzien. De standaard spanning in Nederland is 230 volt wisselspanning. 

De eenvoudigste kabel is een kabel met een open einde. Deze kabel kunt u direct aan uw apparatuur monteren. Voor lampen en andere apparaten zijn er ook voedingskabel inclusief schakelaars, waarmee u de stroomtoevoer kunt bedienen. 

Stekkers

Een stekker heeft als doel om een apparaat veilig, snel en eenvoudig op het lichtnet aan te sluiten. In Nederland zijn er 2 soorten stekkers. De eerste is voorzien van randaarde. Een randaarde stekker wordt gebruikt het aansluiten van apparatuur met metalen delen aan de buitenkant, bijvoorbeeld een metalen kast. Deze metalen onderdelen zijn met een randaarde-aansluiting verbonden. Wanneer u een apparaat met randaarde op een stopcontact met randaarde aansluit, is deze verbonden met de veiligheidsaarde en kan deze niet onder spanning komen te staan. 

Het tweede type is een EURO stekker, deze heeft twee aansluitingen (geen randaarde) en wordt vaak gebruikt voor apparaten die over een dubbele isolatie beschikken een beperkt vermogen gebruiken. Door de dubbele isolatie tussen de metalen delen en de spanningvoerende delen kunnen deze niet onder spanning komen te staan. 

Feestverlichting / prikkabels

Wilt u uw tuin of huis feestelijk verlichten? LedLoket heeft een ruim assortiment feestverlichting. U kunt kiezen voor een complete prikkabel inclusief LED lampen, maar ook uit een prikkabel zonder lampjes. Wilt u zelf de kleur van de lampjes kiezen? Er is een ruime keuze uit LED E27 lampen, welke u in de prikkabel kunt draaien.