Schakelmateriaal

Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage
Filter Producten
Prijs
Wattage
Voltage

Resultaat 1–16 van de 47 resultaten wordt getoond

Schakelmateriaal

Schakelmateriaal kan een verwarrende term zijn. Tot deze categorie behoren namelijk veel verschillende soorten producten, onder andere klassieke aan/uit wandschakelaars. Daarnaast verkoopt LedLoket ook verschillende producten waarmee u kabels en snoeren aan elkaar kunt koppelen, zoals connectoren en verbindingsklemmen. Over het algemeen is schakelmateriaal alles wat te maken heeft met het leveren van 230 Volt spanning.

Connectoren / verbindingsklemmen

Met deze producten kunt u eenvoudig kabels door koppelen. Denkt u hier bijvoorbeeld aan een waterproof kabel connector. Hier kunt u gemakkelijk een langere kabel aan een LED Bouwlamp bevestigen en ervoor zorgen dat deze compleet waterdicht is. Verder bestaat het assortiment uit verschillende voedingskabels inclusief EURO stekker. Deze kunt u aan een apparaat verbinden en zo aansluiten op stroom.

Schakelaars

Schakelaars kunt u terugvinden in ieder huis of pand. Een schakelaar valt onder de categorie schakelmateriaal en zorgt ervoor dat elektrische stroom onderbroken of juist doorgelaten wordt. Hiermee kunt u een apparaat of lichtbron in- en uitschakelen.

Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. De meest voorkomende is de normale wip schakelaar. Hiermee kantelt u de schakelaar en bedient u de stroomtoevoer. Hierbinnen zijn er 2 verschillende mogelijkheden. De eerste optie is een wisselschakelaar. Hier kunt u één lamp vanaf meerdere plekken in- en uitschakelen. Denk hierbij aan een lamp die u vanaf meerdere verdiepingen kunt bedienen. Hiermee kunt u een hotelschakelaar creëren. De tweede optie is een serieschakelaar. Hiermee kunt u meerdere lampen vanaf één plek bedienen. Denk hierbij aan een schakelaar waarmee u de keuken- en de woonkamerlamp kan bedienen. Hiervoor heeft u wel een dubbele serieschakelaar nodig. Met een enkele serieschakelaar kunt u één lamp vanaf één punt bedienen. Dit is de eenvoudigste schakelaar in het assortiment. De laatste categorie zijn de transparante oftewel doorzichtige schakelaars. Deze categorie schakelmateriaal wordt veel toegepast bij stekkerdozen oftewel verlengdozen. Hierin zit vaak een lampje dat gaat branden wanneer de stekkerdoos is ingeschakeld en waarmee de doos dus ‘aan’ staat.

Stopcontacten

Er zijn verschillende benamingen voor een stopcontact, bijvoorbeeld contactstop, contactdoos of wandcontactdoos. Een wandcontactdoos kan geaard zijn of niet geaard zijn. Dit heeft te maken met de verschillende omstandigheden waarin mensen stroom nodig hebben. Stopcontacten die ongeaard zijn vindt u vooral terug binnenshuis. Deze hebben in de meeste gevallen een IP waarde van IP20 (niet beschermd).

Stopcontacten zijn er ook in een geaarde variant. Deze vindt u vooral terug in vochtige ruimtes zoals in badkamers of plekken rondom uw woning. Deze stopcontacten hebben vaak een hogere IP waarde. Enkele IP waardes zijn IP44 (spatwaterdicht) en IP55 (spuitwaterdicht). In geaarde wandcontactdozen bevinden zich twee metalen pinnen. Wanneer er kortsluiting is in bijvoorbeeld de badkamer of bij de wasmachine (vochtige omgevingen) gaat de stroom via de behuizing vloeien. Als u vervolgens de behuizing aan zou raken, kunt u een grote schok krijgen, welke in sommige gevallen zelfs dodelijk kunnen zijn. Echter zorgen de twee metalen pinnen ervoor dat de stroom niet in de behuizing blijft zitten, maar naar de aarde/grond wordt afgevoerd. Naast de standaard wandcontactdozen zijn er ook stopcontacten in combinatie met een USB/TV-aansluiten. LedLoket heeft ook een ruim assortiment stopcontacten in combinatie met een wissel- of serieschakelaar. Hiermee heeft u een ruime keuze en kunt u het geschikte schakelmateriaal aanschaffen!