Staande buitenlampen

Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde
Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde

Resultaat 1–16 van de 36 resultaten wordt getoond

Staande buitenlampen

Bent u op zoek naar een mooie staande buitenlampen? Dan bent u bij LedLoket op het juiste adres! Staande buitenlampen zijn uitermate geschikt voor het verlichten van uw tuin en zijn in allerlei hoogtes en kleuren verkrijgbaar. Staande buitenlampen zijn in het bijzonder gericht op het verlichten van een tuinpad of langs een terras of veranda. Staande buitenlamp worden in de volksmond ook wel tuinsokkels genoemd. Kies uit allerlei stijlen, van modern tot klassiek, en verschillende kleuren, zoals zwart of aluminium. 

Neem een kijkje in het ruime assortiment en kies uit o.a. staande aluminium buitenlampen, staande buitenlampen met sensor, buitensokkels op zonne-energie (solar) of kleine lantaarnpaaltjes. De staande buitenlampen zijn zowel met grondspies verkrijgbaar als met standaard. 

De staande buitenlampen zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Daarnaast zijn alle buitenlampen bestendig tegen vocht. 

De perfecte buitenlampen voor in uw tuin 

LedLoket heeft een ruim assortiment staande buitenlamp, uw gewenste buitenlamp zal er dus zeker tussen zitten. Van lantaars tot tuinpalen, hiermee creërt u de perfecte sfeer in uw tuin. U heeft de keuze uit verschillende woonstijlen. Hiermee geniet u nog meer van uw gazon, terras, veranda, tuinpad of terras! 

Hoe moet tuinpadverlichting geplaatst worden? 

Bent u in de avond bang om in uw tuin te struikelen? Dit kunt u gemakkelijk oplossen met de geschikte tuinpadverlichting. Het is hierbij belangrijk dat de buitenlampen de donkere en oneven plekken op uw tuinpad verlicht. De beste optie is om uw voor uw gehele looproute door de tuin tuinpadverlichting aan te schaffen. Hiermee ontstaat er geen groot contrast tussen de heldere en de donkere delen. 

Wilt u een groot gebied verlichten met uw staande buitenlampen? Dan raden wij aan om een hoge staande buitenlamp te nemen. Deze lampen verlichten een groot oppervlakte. Hoe hoger de lampen zijn, hoe minder u er nodig heeft. Over het algemeen is tuinpadverlichting tussen de 50 en 120 centimeter hoog.  

Staande buitenlampen op zonne-energie

Op zoek naar een milieuvriendelijke en energiezuinige buitenlamp? Kies dan voor een staande buitenlamp op zonne-energie, deze lampen worden ook wel solar tuinlampen genoemd. Een ander voordeel bij tuinspots op zonne-energie is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over kabel en stopcontacten. U kunt eenvoudig de staande buitenlamp in de zon plaatsen en hij zal in de avond licht geven.

Wilt u tuinverlichting die alleen aangaat wanneer u in de tuin bent? Kies dan voor een tuinsokkel met sensor/bewegingsmelder. Zo heeft u direct verlichting in uw tuin wanneer u buiten de deur stapt. 

De meeste sensoren hebben een stralingshoek van 120 graden. Dit is voldoende voor een tuinpad. Wanneer u bezoek krijgt of wanneer er iemand op uw oprit rijdt, gaan de buitenlampen automatisch aan. 

De hoogte van de staande buitenlampen

De staande buitenlamp is anders dan de bekende straatlantaarns. Bij ons vindt u staande lampen met verschillende specifieke hoogtes. Van kleine buitenlampen van 50 centimeter, tot hogere buitenlampen van 120 centimeter. 

Staande buitenlamp zijn naast als tuinpadverlichting en terrasverlichting ook uitermate geschikt voor het verlichten van een oprit. Door de hoogte en het licht van de sokkels heeft u beter zicht tijdens het inparkeren. Hierdoor heeft u ook tijdens het parkeren een veilig gevoel. 

Staande buitenlampen met spies of met standaard

Wilt u uw tuinverlichting in de winter binnen plaatsen? Kies dan voor buitenlampen met spies, deze zijn gemakkelijk te installeren en gemakkelijk weer weg te halen. Wilt u gaan voor flexibiliteit, dan is de tuinverlichting met grondspies perfect. 

Wanneer u uw tuinsokkels voor een langere tijd wilt laten staan adviseren wij om deze op vorstbestendige funderingen of ondergronden te plaatsen. Hierdoor zorgt u ervoor dat uw staande buitenlampen in een veilige positie staan. 

De IP-waarde van staande buitenlampen

Twijfelt u over welke IP-waarde u nodig heeft? U wilt natuurlijk dat de buitenlampen ook in de regen buiten kunnen blijven staan. Elektriciteit en water gaan natuurlijk niet goed samen. Buitenlampen en tuinpadverlichting moet minstens een IP waarde van IP44 hebben. Dit beschermt de tuinlampen tegen voorwerpen die groter zijn dan één millimeter en tegen spatwater. 

Hoe sluit u een staande buitenlamp aan?

Stap 1: Controleer eerst altijd of de stroom uitgeschakeld is.

Stap 2: Test eventueel met een spanningszoeker of de spanning daadwerkelijk is uitgeschakeld.

Stap 3: Strip met een striptang de elektriciteitsdraden. De grondkabel/installatiekabel beschikt over een blauwe, bruine of zwarte en geel/groene draad. Strip tevens dezelfde kleur draden van de lamp ongeveer een halve centimeter. 

Stap 4: Verbind dezelfde kleuren van de grondkabel/installatiekabel met dezelfde kleur draden van de lamp door middel van een kroonsteentje. 

Stap 5: Test of de lamp goed is aangesloten door de stroom weer in te schakelen.

Stap 6: Bevestig de lamp op de juiste wijze op de grond.