Wandlampen Sensor

Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde
Vorm
Fitting
Filter Producten
Prijs
Wattage
Lichtkleur
Lumen
Branduren
Kleur
Behuizing
Dimbaar
IP-waarde
Vorm
Fitting

Toont alle 14 resultaten

Buitenlampen met bewegingssensor 

Een buitenlamp met sensor is perfect om een tuin, voordeur of andere ruimtes buitenshuis te verlichten. Daarnaast beschikken ze over een hoge IP-waarde, waardoor ze ook vochtbestendig zijn. 

Een wandlamp met sensor heeft verschillende voordelen. Daarnaast kunt u er ook nog extra energie mee besparen omdat de lamp niet altijd aan hoeft te staan. De wandlamp gaat bijvoorbeeld aan wanneer u bezoek krijgt. Enkele andere voordelen van lampen met sensoren zijn: 

  • Meer comfort, u hoeft de lamp niet meer aan te doen met een schakelaar, dit gaat namelijk met een sensor automatisch. 
  • Minder energieverbruik. Andere buitenlampen zonder sensor zijn in de avond standaard ingeschakeld. Bij deze wandlampen is dat niet zo, het licht gaat enkel aan wanneer dat nodig is. 
  • Het huis, het tuinpad en de veranda is beter zichtbaar door de installatie van de tuinverlichting. Hiermee creëert u een gevoel van veiligheid en voorkomt u dat u ergens over struikelt. 
  • Een ander voordeel van wandlampen met sensor is dat dit inbrekers afschrikt. Wanneer het licht plotseling aan gaat zorgt dit voor een afschrikkend effect. 

Buitenlampen met daglichtsensor

Wanneer overdag de zon schijnt, is het overbodig dat uw tuinlamp ook brand. Dit zorgt voor extra energiekosten. Wanneer een lamp niet onnodig brand zorgt dit er ook voor dat deze een langere levensduur heeft. Een daglichtsensor/schemerschakelaar zorgt ervoor dat de lampen alleen aan gaan wanneer er onvoldoende licht is buiten. Wanneer u een lamp met een daglichtsensor heeft is het belangrijk om rekening te houden met andere lampen die dichtbij hangen. Hangt de lamp bijvoorbeeld te dicht bij een andere lamp, dan kan de daglichtsensor in de war raken. 

De detectiehoek van de sensor 

Voordat u de wandlamp met sensor gaat installeren is het belangrijk dat u van te voren een plek bepaald. Wanneer u een groot oppervlakte wilt verlichten is het belangrijk dat u een wandlamp met een grote detectiehoek neemt. Voor de volgende situaties zijn deze detectiehoeken het meest geschikt: 

  • Voor uw voordeur of de ingang van uw woning kunt u een wandland met sensor met een detectiehoek van 90 graden nemen.
  • Wilt u één wand verlichten, dan is een detectiehoek van 180 graden de beste optie.
  • Wanneer u meerdere wanden wilt verlichten heeft u een grote detectiehoek nodig, hierbij heeft u voldoende aan een sensor met een detectiehoek van 240 graden.

Weet u niet precies welke detectiehoek u nodig heeft? Het is dan beter om voor een grote detectiehoek te kiezen. U kunt de detectiehoek later handmatig aanpassen door middel van afdekkingen. 

Handmatig de buitenlamp instellen

Gaat u in de avond klussen of heeft u een andere situatie waarbij u meer licht om het huis wilt hebben? Het is dan vervelend dat de lamp met bewegingssensor telkens uit gaat. Het is daarom  handig wanneer u de buitenlamp over kunt laten schakelen van bewegingsmeldermodus naar continu licht. Let op: niet alle wandlampen hebben deze functie. 

Een ander optie bij het instellen van de wandlampen is de lichttijd. Wilt u bijvoorbeeld dat de lamp maar 10 seconden aan gaat of juist enkele minuten? Veel wandlampen met sensor hebben de optie om dit in te stellen. 

Wandlampen werkend op zonne-energie

De meeste zuinige optie op het gebied van verlichting zijn lampen op zonne-energie, oftewel lampen op solar. Hiermee heeft u helemaal geen energie meer nodig! Vaak is het zo dat wandlampen met sensor ook over een solar paneel beschikken, waardoor de lamp overdag automatisch opgeladen wordt. Bij de installatie van de wandlamp is het belangrijk dat u een plek uit kiest waar veel zon is. 

Een ander voordeel van wandlampen op zonne-energie is dat deze volledig draadloos is. Hierdoor is de installatie gemakkelijk en snel uit te voeren. 

Buitenlampen met beweginssensor aansluiten

De installatie van buitenlampen met sensor is zeer eenvoudig. Omdat de sensor geïntegreerd is, hoeft u deze niet apart te installeren. Wandlampen kunnen direct aangesloten worden op netstroom (220-240 Volt). Wanneer de lamp aangesloten is op stroom hoeft u enkel de detectieafstand en de lichtduur van de lamp in te stellen en u bent klaar!