Menu

Alles over LED Solar Verlichting

Solar lampen - de tuinverlichting op zonne-energie - sfeerfoto tuin voor banner

Solar lampen: de tuinverlichting op zonne-energie

Solar verlichting wordt steeds populairder en wij snappen natuurlijk wel waarom! In deze blog vertellen we je alles over dit type verlichting: hoe het precies werkt, de voordelen, het assortiment en de installatie. Solar lampen zijn een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige en milieuvriendelijke optie voor hun tuinverlichting. Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen en een warmtepomp, met onze solar tuinverlichting kun je ook je tuin duurzamer maken!

Hoe werkt solar verlichting?

Solar lampen - de tuinverlichting op zonne-energie - tuinpaal met zonnepaneelSolar verlichting werkt door middel van zonnepanelen die zijn ingebouwd in de lamp. Deze panelen zijn meestal gemaakt van silicium en bevatten cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Wanneer de zon op de panelen schijnt, wordt de energie van het licht geabsorbeerd door de cellen en omgezet in stroom. Deze stroom wordt vervolgens opgeslagen in een batterij die in de lamp is geplaatst. Deze batterijen zijn meestal gemaakt van lithium-ion en zijn ontworpen om lang mee te gaan. De batterijen zijn geschikt om op te laden en te ontladen. Overdag wordt de batterij opgeladen en ’s nachts wordt deze energie gebruikt om de lampen te laten branden.

De meeste solar verlichting heeft met een volledig opgeladen batterij een brandduur van minimaal 6 uur. Het maximaal aantal branduren ligt aan een aantal factoren, bijvoorbeeld de kwaliteit van de lamp, de grootte van de batterij en het vermogen. Het maximaal aantal branduren kan oplopen tot wel 12 uur.

Het is belangrijk om op te merken dat de efficiëntie van solar verlichting afhankelijk is van de hoeveelheid zonlicht die de zonnepanelen ontvangen. Als de panelen niet genoeg zonlicht ontvangen, zal de batterij niet volledig worden opgeladen en zal de verlichting minder lang branden. Daarom is het belangrijk om de lampen op een zonnige plaats te plaatsen en de zonnepanelen regelmatig schoon te maken, zo laadt de lamp zichtzelf het beste op. Sommige solar lampen hebben een licht- of bewegingssensor. Deze detecteren wanneer het donker wordt of wanneer er beweging is, de lamp wordt dan automatisch inschakelt. Dit betekend dat de lamp enkel brand wanneer het donker is of wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Andere solar lampen hebben een aan-uit schakelaar of een afstandsbediening waarmee je de verlichting handmatig kunt bedienen.

Wat zijn de voordelen van Solar LED Verlichting?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van solar LED-verlichting, waaronder:

 • Geen kabels nodig: hierdoor is de verlichting gemakkelijk te verplaatsen en snel te installeren. Daarnaast ben je ook flexibeler in het plaatsen van de lampen, je hoeft geen rekening te houden met of er een stoompunt in de buurt zit.
 • Milieuvriendelijk: Solar LED-verlichting is een van de meest milieuvriendelijke vormen van verlichting omdat het geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen en geen uitstoot van schadelijke stoffen heeft. Zonne-energie wordt ook wel groene energie genoemd, dit is de duurzaamste manier om energie op te wekken.
 • Energiezuinig: Solar LED-verlichting gebruikt geen elektriciteit van het net en is daarom energiezuiniger dan conventionele verlichting.
 • Kostenbesparend: Aangezien solar LED-verlichting geen elektriciteit van het net gebruikt, zijn er geen kosten voor elektriciteit. Ook is de installatie zeer makkelijk waardoor je geen elektricien nodig hebt voor de installatie. Hierdoor bespaar je extra op de kosten.
 • Onderhoudsarm: Solar LED-verlichting vereist zeer weinig onderhoud omdat er geen bedrading nodig is en de lampen automatisch worden in- en uitgeschakeld. Ook hebben de LED-lampen een lange levensduur en hoeven ze zelden te worden vervangen.
 • Betrouwbaarheid: Met de nieuwste technologieën zijn de prestaties en betrouwbaarheid van solar LED-verlichting sterk verbeterd. Moderne systemen zijn in staat om energie op te slaan voor dagen waarop er minder zonlicht beschikbaar is.
 • Inbraakveiligheid: goede tuinverlichting schrikt inbrekers af en zorgt voor een veilig gevoel.

Kortom, Solar LED-verlichting is een betrouwbare, energiezuinige en milieuvriendelijke optie voor buitenverlichting, waardoor je geld bespaart en het milieu beschermt.

Het assortiment solar verlichting

LedLoket heeft een breed assortiment LED Solar Tuinverlichting. Het assortiment van solar verlichting kan verschillen afhankelijk van de fabrikant en de specifieke behoeften van de consument. Solar lampen - de tuinverlichting op zonne-energie - verschillende soorten solar verlichting Over het algemeen omvat het assortiment van solar verlichting een breed scala aan buitenverlichtingsproducten die worden aangedreven door zonne-energie. Je slaagt in onze webshop onder andere voor:

Naast solar verlichting hebben wij ook een ruim assortiment LED Tuinverlichting op netstroom (220V). Deze verlichting moet je aansluiten op stroom afkomstig van de woning of een ander stroompunt. Hiervoor hebben wij onder andere wandlampen, staande buitenlampen, LED Tuinspots of prikkabels/feestverlichting.

Werkt solar verlichting ook in de schaduw?Dubbele spots solar 2W IP65 zwart | 2700K - Warm wit

Wij krijgen vaak de vraag of solar verlichting ook in de schaduw werkt en of de lampen zichzelf ook opladen wanneer het bewolkt is. Met de volgende tips kun je ook gebruik maken van solar verlichting in minder zonnige tijden en op schaduwrijke plekken.

 • Solar verlichting is gemakkelijk te verplaatsen omdat deze niet over kabels beschikken. Hierdoor kun je de lampen overdag ook op een zonnige plek neer zetten. Wanneer het avond wordt en je licht nodig hebt kun je de lampen weer op de originele plaats zetten.
 • Solar lampen worden doorgaans opgeladen door de zon. Echter biedt kunstlicht ook een bron van energie. Het zonnepaneel laadt zichzelf op door licht, dit kan echter ook het licht van een halogeenlamp of LED lamp zijn. Dit is ideaal voor de momenten dat er geen zonlicht aanwezig is.
 • Kies voor een lamp met een los solarpaneel. Veel lampen beschikken over een los solarpaneel met een kabel, waardoor je deze op een andere plek als de verlichting kunt plaatsen. Met deze optie heb je altijd wel een zonnig plekje voor je zonnepaneel.
 • Kies voor solar verlichting die je werkt met een bewegingssensor of een schakelaar. Deze opties zorgen natuurlijk niet voor het opladen van de verlichting, maar zorgen er wel voor dat deze niet onnodig brand. Dit zorgt ervoor dat de accu van de verlichting minder snel leeg is.

Hoe installeer je solar tuinlampen?

Solar lampen - de tuinverlichting op zonne-energie - stappenplan installatie wandlamp solarHet installeren van solar tuinlampen is meestal vrij eenvoudig en kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan:

Stap 1: Plaats de lamp op een geschikte locatie in uw tuin. Zorg ervoor dat de locatie goed verlicht is gedurende de dag, zodat de zonnepanelen voldoende zonlicht kunnen opvangen.

Stap 2: Zet de schakelaar van de lamp aan, als deze aanwezig is.

Stap 3: Plaats de batterij in de lamp als deze niet is meegeleverd. Zorg ervoor dat de batterij correct is geplaatst, zoals aangegeven in de handleiding.

Stap 4: Laad de lamp op door deze gedurende ten minste 8 uur in de zon te laten staan voordat u deze ’s avonds gebruikt.

Stap 5: Als u de lamp wilt bevestigen, bijvoorbeeld aan een muur, schutting of paal, gebruik dan de meegeleverde bevestigingsmaterialen en volg de instructies in de handleiding.

Stap 6: Schakel de lamp ’s avonds in en geniet van de verlichting.

Houdt bij de plaatsing van de tuinverlichting altijd rekening met de IP-waarde. De IP-waarde geeft de waterdichtheid van de lamp weer. De meeste tuinverlichting moet over een minimale IP-waarde van IP44 beschikken, hiermee is de verlichting beschermd tegen regen en vocht. Interesse in het plaatsen van solar verlichting? Neem dan een kijkje in ons ruimte assortiment. Bij vragen of advies kunt je altijd contact opnemen met onze klantenservice.