De verschillende merken Smart lampen

21-03-2023

Verschillende soorten slimme verlichting banner

Wat is het verschil tussen de merken slimme verlichting?

Bij LedLoket koop je smart lampen van verschillende merken. Ieder merk heeft zijn eigen functies, voordelen en nadelen. In dit artikel vergelijken we de verschillende merken binnen ons assortiment. Op basis van verschillende eigenschappen kies jij zo welk merk lamp de beste keuze is voor jou! Bij LedLoket hebben wij de volgende merken slimme verlichting in het assortiment:

• Tuya
  • Zigbee (3.0)
  • Nedis

Wat is Tuya?

Slimm verlichting - verschillende soorten - tuya logoTuya is een platform dat slimme apparaten verbindt met het internet en de mogelijkheid biedt om deze apparaten op afstand te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Het grote voordeel van Tuya systemen is dat je geen aparte hub hoeft te bestellen, dit is bij andere systemen (Zigbee en Philips Hue) wel het geval. Hierdoor is Tuya een goedkopere optie, je hebt enkel de verlichting en de juiste app nodig.

Tuya biedt een aantal verschillende manieren om apparaten aan te sturen, waaronder Wi-Fi en Bluetooth. Met de Tuya-app kunnen gebruikers de apparaten die op het Tuya-platform zijn aangesloten op afstand bedienen, zoals verlichting, slimme stekkers, thermostaten, camera’s, beveiligingssystemen en nog veel meer. Tuya ondersteunt ook spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant, zodat je je slimme apparaten kunt bedienen met je stem. De Tuya lampen werken samen met:

• Amazon Alexa
  • Google Home
  • Nedis Smart Life
  • Tuya Smart

Wat is Zigbee 3.0?

Zigbee 3.0 is een draadloze communicatiemiddel voor slimme verlichting en accessoires. Het is een verbeterde versie van de oorspronkelijke Zigbee-specificatie en zorgt voor een betere samenwerking tussen apparaten, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.

Met Zigbee 3.0 kunnen slimme apparaten draadloos met elkaar communiceren en verbinding maken met een netwerk of hub. Hierdoor kunnen gebruikers deze apparaten op afstand bedienen via een app op hun smartphone of tablet. Zigbee 3.0 maakt gebruik van een mesh-netwerk, wat betekent dat de apparaten onderling kunnen communiceren en signalen kunnen doorsturen, waardoor het bereik van het netwerk wordt vergroot.Verschillende soorten slimme verlichting - zigbee 3.0 hub met slimme lampen

Zigbee 3.0 maakt gebruik van het 2,4 GHz-frequentiebereik en ondersteunt beveiliging op basis van AES-128-codering. Het biedt ook een breed scala aan mogelijkheden voor slimme apparaten, zoals verlichting, thermostaten, beveiligingssystemen, sensoren en nog veel meer. Bij LedLoket vindt je een ruim assortiment Zigbee lampen en Zigbee accessoires.

Zigbee 3.0 Smart E27 LED Lamp | 9 Watt | Color Ambiance - RGB+CCT - alle kleuren Zigbee 3.0 Smart Home Bridge - Hub - Gateway - 40 apparaten - USB aansluiting
Zigbee lampen Zigbee accessoires

Met Zigbee 3.0 kunnen apparaten van verschillende fabrikanten samenwerken en communiceren met elkaar, waardoor een netwerk van slimme apparaten wordt gecreëerd. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om hun slimme huis te beheren en te controleren, ongeacht het merk of de fabrikant van de apparaten. Met behulp van Zigbee verlichting kun je alle verlichting op afstand bedienen. De Zigbee lampen werken samen met:

• Philips HUB
  • Philips Bridge
  • Nedis Bridge
  • Ikea Trafri
  • Smartlife Wi-Fi router

Deze verlichting werkt met alle andere Zigbee 3.0 hubs, zo werken de lampen ook samen met Philips Hue, Homey, Tuya etc.  Heeft u dus al een Philips Hue Bridge of IKEA Bridge in huis? Dan hoeft u geen extra hub meer aan te schaffen. Het is belangrijk dat deze hubs ook op het 3.0 protocol werken. Met de Philips HUE app, Tuya, Smartlife, Nedis Smartlife (in de App store en Google Play store) en een 3.0 Bridge, koppelt je alle verlichtingsbronnen, stekkerdozen en schakelaars. Zo creëert je een eigen Smart Home.

De verschillen tussen Tuya en Zigbee

In onderstaande tabel zijn de verschillen tussen Tuya en Zigbee weergegeven. Van beide opties worden de voor- en nadelen gegeven.

Wat is Nedis?

Nedis lampen werken op dezelfde manier als Tuya Lampen. Het Nedis Smart Life is een platform dat slimme apparaten met elkaar verbindt en de mogelijkheid biedt om deze apparaten op afstand te bedienen via een app op je smartphone of tablet.

Nedis Smart Life biedt een breed scala aan slimme apparaten, waaronder verlichting, stekkers en schakelaars. Deze apparaten kunnen draadloos met elkaar communiceren en verbinding maken met het internet via wifi.

Met de Nedis Smart Life-app kunnen gebruikers de apparaten die op het platform zijn aangesloten op afstand bedienen en programmeren, waardoor je je huis kunt automatiseren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun verlichting en verwarming instellen om automatisch aan te gaan wanneer ze thuiskomen of hun slimme stekkers programmeren om apparaten op bepaalde tijden in of uit te schakelen. Nedis Smart Life ondersteunt ook spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant, zodat je je slimme apparaten met je stem kunt bedienen.

Slimme verlichting online bestellen

Slimme verlichting koop je voordelig en veilig online in onze webshop. LedLoket levert LED verlichting van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Mocht je toch nog vragen hebben over de aanschaf van slimme verlichting of de installatie ervan, neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor je klaar.

Bekijk al onze Slimme verlichting