Menu

Hoe sluit ik een 220V LED strip aan?

Wat heeft u nodig om een LED strip (220V) aan te sluiten?

Voor het aansluiten van een LED Strip heeft u meerdere onderdelen nodig. Wilt u voorzien zijn van alle benodigdheden? Bestel dan een bundel en u bent van alles voorzien.

Ten eerste heeft u natuurlijk een LED Strip nodig. Deze zijn verkrijgbaar in vele varianten. LED strips zijn er in verschillende lichtkleuren: 2800K-3000K (Warm wit), 4500K (Naturel Wit) en 6000K (Daglicht wit). Verder is er ook een RGB variant. Een RGB Led Strip beschikt over 7 verschillende lichtkleuren, namelijk rood, oranje, paars, blauw, groen, geel en 6000K (Daglicht wit). Een Led Strip is verkrijgbaar in:

Om een Led Strip aan te sluiten heeft u een Led Strip adapter nodig. Deze adapter dient van hetzelfde voltage te zijn als de Led Strip. Verder hangt de sterkte van de adapter van de lengte en de wattage van de Led Strip af.

Wanneer u een Led Strip heeft die niet bediend hoeft te worden, bijvoorbeeld een 6000K (Daglicht wit) Led Strip, heeft u geen extra onderdelen nodig. Wilt u uw Led Strip ook op afstand kunnen bedienen? Dit kunt u doen door middel van een afstandsbediening. U kunt bijvoorbeeld een RGB Led Strip op afstand bedienen door middel van de RGB IR afstandsbediening.

Wat te doen wanneer u een LED strip afknipt?

Al onze 220V LED strips kunt u per meter afknippen. Dit word ook aangegeven door een schaartje op de LED strip. U kunt dus de LED strip niet per 30 of 50 cm afknippen. Als u het overige gedeelte weer wilt gaan gebruiken, dan dient u een extra 220V adapter aan te schaffen. Vervolgens kunt u het het eindkapje van de LED strip erop plaatsen. Deze LED strips zijn ook geschikt voor buiten, daarvoor moet u echter een extra handeling uitvoeren. In deze situatie is het van belang dat u het eindstuk afkit of afplakt, zodat er geen water bij komt. Als u dit hebt gedaan kunt u de LED strip op een vochtige plek plaatsen!

Aansluitschema éénkleurige 220V Led Strips

Wilt u een LED Strip aansluiten maar weet u niet precies hoe dit werkt? Geen probleem! Via onderstaande uitleg kunt u eenvoudig een 220 Volt LED Strip aansluiten.

Het aansluiten van een Led Strip is eenvoudiger dan het lijkt. Door middel van de adapter kunt u de Led Strip aansluiten op netstroom. Bijgevoegd bij de adapter zit een connector. Dit is een koperen koppelstuk. De 2 pinnen van het koppelstuk dienen in contact te staan met de LED strip en de bijbehorende adapter.

In de LED strip bevinden zich 2 kabels. Één daarvan is de ‘+’ kant en één daarvan is de ‘-‘ kant. In de adapter bevinden zich ook 2 kabels, een daarvan is blauw en de ander is bruin. Het is belangrijk dat u de kabels met de juiste kant verbind aan de adapter. De bruine draad dient aangesloten te worden op de ‘+’ kant van de Led Strip en de blauwe draad dient aangesloten te worden op de ‘-‘ kant. De ‘+’ en ‘-‘ kant kunt u van elkaar onderscheiden door op de Led Strip zelf te kijken. Wanneer u kijkt ziet u een klein plus teken aan één kant van de Led Strip staan. Hier dient u de bruine draad op aan te sluiten. U kunt dit ook vinden in onderstaand aansluitschema. Het is geen probleem wanneer u de ‘+’ en ‘-‘ verkeerd om aansluit. U kunt de adapter omdraaien en zo opnieuw aansluiten. 

Tevens is het belangrijk dat de twee ijzeren pinnetjes contact maken met de ijzerdraden die door de LED strip heen lopen (dit kunt u beter zien aan de achterkant van de LED strip) Dit moet zorgvuldig gebeuren, anders zal de LED strip niet werken. 

Wilt u de LED Strip aansluiten inclusief dimmer? U kunt dan onderstaand aansluitschema aanhouden. 

aansluitschema-led-strip-dimmer-1-eenkleurige led strip

Aansluitschema 220V RGB Led Strips

LedLoket heeft een ruim assortiment RGB LED Strips. ‘LED-strip RGB’ klinkt misschien vrij technisch, maar in feite zijn RGB-strips niets anders dan LED-strips met kleuren. RGB is kleurcodering voor Rood-Groen-Blauw, genaamd naar de 3 primaire kleuren die de basis van alle andere kleuren vormen.

Het aansluiten van een RGB Led Strip gaat volgens hetzelfde principe als het aansluiten van een standaard Led Strip. Echter bevinden zich in een RGB Led strip 4 kabels in plaats van 2. Bij deze kabel ontvangt u ook een connector waarmee u de Led Strip en de adapter aan elkaar kunt koppelen. Omdat de Led Strip over 4 kabels beschikt, heeft de connector ook 4 pinnen. Vervolgens

Aansluiten 220 volt led strip adapter rgb

 kunt u de adapter aan Led Strip koppelen, hiervoor moet u goed naar de Led Strip kijken. Wanneer u helemaal aan het uiteinde kijkt ziet u 3 letters staan. Dit is van boven naar onder, de letter B, de letter R en de letter G.

Wanneer u naar de adapter kijkt beschikt deze over 4 draden in verschillende kleuren. Deze zijn groen, blauw, rood en zwart. U moet de adapter zo koppelen. Dat de zwarte draad zich aan de onderkant bevindt en dus gelijk loopt met de letter G. Draait u de adapter om en sluit u hem dan aan op de Led Strip, gaat deze niet branden. Het is dus belangrijk om de goede kleur aan de juiste letter te koppelen. Vervolgens kunt u de adapter in het stopcontact steken en kunt u de Led Strip bedienen. U kunt dit ook vinden in onderstaand aansluitschema.

Het is van belang dat de vier ijzeren pinnetjes contact maken met de ijzerdraden die door de LED strip heen lopen (dit kunt u beter zien aan de achterkant van de LED strip) Dit moet zorgvuldig gebeuren, anders zal de LED strip niet werken. Wilt u de uw RGB LED Strip dimmen? Vaak kunt u de LED Strip dimmen middels de RGB Afstandsbediening. Met een afstandsbediening kunt u de LED Strip van kleur doen veranderen, in- en uitschakelen en dimmen. Zo kunt u altijd de gewenste sfeer creëren!

Aansluitschema-RGB-dimmer

 

 

 

 

 

 

 

Advies betreffend LED Strips 

Als u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag en geven u graag advies over welke LED Strip u het beste kunt aanschaffen. Wij hebben een ruim assortiment LED Strips in diverse wattages, lichtkleuren en voltages. 

LED Strips 220V kopen? Bestel deze eenvoudig bij LedLoket

LED-lichtsnoeren bestelt u eenvoudig via ons website. U kunt rekenen op onze klantenservice en de hoge kwaliteit van onze producten. Daarnaast bieden wij een veilige betaling (ook achteraf) en een snelle levering aan. En is er iets niet in orde? Onze behulpzame medewerkers behoren standaard tot onze service. Koop uw LED-strips vandaag nog en profiteer van het licht en alle bijkomende voordelen!

Wanneer u voor 16:00 bestelt ontvangt u uw 220V LED Strips de volgende werkdag (mits voorradig) al in huis! Bekijk gauw onze collectie en laat het feest maar beginnen!

Bekijk alle LED Strips