Menu

Hoe stel ik een LED 1-fase spanningsrail samen?

Voor het verlichten van showrooms of winkels wordt al jarenlang standaard een railsysteem gebruikt. Het wordt veel gebruikt, omdat een railsysteem vele voordelen heeft:

  • Een 1-fase rail is zeer gemakkelijk te installeren. U kunt vanuit een enkel spanningspunt een lange rail voeden. Hiermee kunt u een groot oppervlak verlichten. Bij de rail worden schroeven en pluggen meegeleverd, zo kunt u het gemakkelijk aan het plafond monteren.
  • Een 1-fase rail is zeer flexibel. U kunt de spots op een gewenste plek op het gehele rail plaatsen. Wanneer u gaat verbouwen kunt u makkelijk de spots verplaatsen en uw lichtplan aanpassen.
  • Een 1-fase rail kunt u in vele vormen en lengtes maken. U kunt uw 1-fase rail op elke gewenste lengte zagen en zit dus nooit met te veel rails. Verder kunt u alle rails aan elkaar doorkoppelen en zo bochten maken. U kunt bijvoorbeeld een vierkant of een L-vorm maken. In het kort de mogelijkheden met een 1-fase rails zijn eindeloos!

Wat betekent 1-fase?

Dit is een veel voorkomende vraag die vaak gesteld wordt over 1-fase rails. In de rails bevinden zich 2 koperen contacten. Deze aansluitingen kunt u door middel van een voedingspunt aansluiten op een elektrische installatie. 1-fase railverlichting wil ook zeggen dat alle spots die worden gevoed vanuit de spanningsrail tegelijktijdig in- en uitgeschakeld kunnen worden. Alle railspots worden samen bediend. U kunt de rails in- en uitschakelen door middel van een wisselschakelaar, deze vindt u onder het schakelmateriaal. De railspots gaan allemaal tegelijkertijd aan en uit. Dit geldt ook voor het dimmen van de spanningsrail, alle lampen worden dan tegelijkertijd gedimd. Wilt u dat de lampen in verschillende groepen worden geschakeld? Dan kunt u beter kiezen voor een 3-fase spanningsrail. Deze hebben wij ook in ons assortiment en vindt u onder de 3-fase railverlichting.

1-Fase Rails 200cm - Zwart

Wat heeft u nodig om een 1-fase railverlichting systeem te installeren?

Wanneer u de beslissing heeft genomen om een 1-fase railverlichting aan te schaffen moet u rekening houden met meerdere dingen. U kunt een 1-fase rails helemaal naar wens samenstellen. Als eerst moet u weten hoe u de rails wilt laten lopen. Wilt u bijvoorbeeld een vierkant of E-vorm? U kunt er bijna elke vorm mee maken. Als eerst begint u dus met een rail, vervolgens kunt u deze doorkoppelen door middel van onze interne connectoren. Wilt u een bocht maken met de spanningsrail? Dit kunt u doen met een L-vorm interne connector. Als u alles compleet heeft kunt u de rail veilig afsluiten door middel van een eindkapje. Alle rails en connectoren vindt u onder de 1-fase rails en accessoires.

Als u de afstand en de loop van uw 1-fase rails heeft bepaald, kunt u de spots aanschaffen. U kunt zoveel railspots aan de rails toevoegen als u zelf wilt. LedLoket beschikt over een ruim assortiment 1-fase railspots. Een railspot beschikt vaak over een GU10 fitting, hier kunt u elke spot naar wens in draaien. Bestel er dus een GU10 spot naar wens bij. Wilt u de spots van de 1-fase spanningsrail dimmen? Dat kan! Dit kunt u doen door middel van dimbare GU10 spots in combinatie met een externe dimmer.

Wanneer u weet hoe uw 1-fase railsysteem eruit moet zien heeft u de volgende benodigdheden nodig:

  • De 1-fase rails zelf, deze is leverbaar in verschillende lengtes. U kunt deze 1-fase rails ook zelf op elke gewenste lengte te zagen. De rails is te verkrijgen in de kleuren zwart en wit.
  • Eventuele koppelstukken, hiermee kunt u de 1-fase spanningsrails de gewenste vorm/route geven.
  • De railspots, onze railspot beschikken over een gemakkelijk klik-systeem. Hiermee kunt nu gemakkelijk spots op de gewenste plek installeren. Tevens kunt u ook de spots gemakkelijk verplaatsen, waardoor u op de gewenste plek extra verlichting kunt plaatsen
  • GU10 spots, Wanneer u een armatuur besteld met een GU10 fitting zitten daar vaak geen spots bij. Bestel ze er daarom bij.
  • Externe dimmer, Wilt u eventueel de 1-fase rails dimmen? dit kan door een externe dimmer in combinatie met een dimbare GU10 spot.

Montage 1-fase spanningsrail

De 1-fase rails kunnen eenvoudig bevestigd worden. Aan de achterkant van de rails bevinden zich schroefgaten. Door middel van de schroeven en pluggen die standaard worden meegeleverd kunt u de rails tegen het plafond of een eventuele muur bevestigen.

Een tip voordat u begint met het installeren van uw 1-fase railverlichting systeem is om de voor de montage de spullen eerst op de grond uit te leggen. Zo kunt u eenvoudig controleren of overal de juiste hoekstukken aanwezig zijn. Als u niet genoeg hebt kunt u namelijk zo een product bij bestellen, want bij ons is voor 16.00 uur besteld, de volgende dag in huis. Mits het voorradig is in ons magazijn. Hierdoor gaat de montage een stuk makkelijker en komt u niet voor verassingen te staan.

Advies

Als u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.