Menu

Hoe stel je een magnetische spanningsrail samen?

11-04-2024

Wat is een magnetische spanningsrail

Magnetisch inbouw railsysteem - sfeerfoto 5

Een magnetische spanningsrail is een geavanceerde en nieuwe railsysteem dat gebruikt maakt van magnetische stroken op zo de armaturen te voeden.

Dit nieuwe systeem biedt een tal aan voordelen ten opzichte van de 1 en 3 fase railsystemen. Een magnetisch railsysteem is van hoge kwaliteit en word vaak gebruikt in luxere woningen, commerciële ruimtes, luxe hotels en restaurants. De magnetische spanningsrail is zeer populair vanwege zijn gebruiksgemak, de armaturen klik je simpel in de rails en kunt ze zo naar de gewenste plek schuiven.

Magnetische railverlichting heeft een voltage van 48 volt en biedt ongekende flexibiliteit dankzij het unieke ontwerp van de magnetische fase rails. Je kunt magnetische rails niet alleen in het plafond monteren, maar ook veilig in de muur, dit komt doordat het over een lage spanning van 48 volt beschikt. Deze rails maken gebruik van magnetische krachten om verlichtingselementen te bevestigen en te positioneren op elke gewenste locatie langs de rail. Dit betekent dat je de verlichting eenvoudig kunt verschuiven, draaien of toevoegen, waardoor je de mogelijkheid hebt om je verlichting op maat aan te passen aan veranderende behoeften en interieurontwerpen.

 

Waarom kiezen voor magnetische rails

 1. Uniek design: De magnetische spanningsrail heeft een zeer uniek design waardoor de verlichting volledig in de rails kan vallen. Met de hoekstukken is het gemakkelijk om 90 graden hoeken te maken of om van muur tot plafond te gaan. De ruime keuze in verlichting maakt het plaatje helemaal af.
 2. inbouwmogelijkheden: De magnetische spanningsrail heeft de mogelijkheid om op te bouwen en in te bouwen.
 3. 48V laagspanning: De magnetische spanningsrail heeft een laagspanning van 48V, dit is om het veilig voor mens en dier wanneer de rails in een muur is verwerkt. Hiervoor is echter wel een omvormer nodig bij het aansluiten van het railsysteem.
 4. geen flikkerend licht: Door de laagspanning is de verlichting van de rails goed dimbaar, dit resulteert in licht wat niet flikkert. Dit is goed voor je mentale staat, flikkerend licht kan namelijk zorgen voor hoofdpijn en vermoeidheid.
 5. Strakke afwerking: Door de diepte van de rails vallen alle armaturen perfect in de rails. Dit zorgt voor een strakke afwerking en een luxe uitstraling.
 6. Gemakkelijk extra verlichting toe te voegen: Het is eenvoudig om overal in de rails extra armaturen in te voegen.

Het samenstellen van een magnetisch railsysteem

Wanneer je de beslissing hebt genomen om een magnetische spanningsrail aan te schaffen moet je rekening houden met een aantal dingen. Je kunt een magnetische spanningsrails helemaal naar wens samenstellen. Als eerst moet je weten hoe je de rails wilt laten lopen. Wil je bijvoorbeeld de spanningsrail in een hoek laten lopen of wil je het plaatsen in een E-vorm? Je kunt er bijna elke vorm mee maken. Je begint met de rail, daarna met of het dimbaar moet zijn of hoeft het niet dimbaar te zijn, waar moet het worden aangesloten en moeten er ook bochten in geplaatst worden.

Als je de afstand en de loop van je magnetische spanningsrail heeft bepaald, kun je de railverlichting aanschaffen. Je kunt zoveel railspots in de rails plaatsen als het aantal wattage’s dat de driver aan kan. Wil je de rails ook dimmen? Dan dien je er een driver en een dimmer bij te bestellen.

Benodigdheden magnetische railsysteem:

 • De magnetische rails (opbouw of inbouw, lengte afhankelijk van jouw wens)
Magnetisch railsysteem opbouw Magnetisch railsysteem inbouw Magnetische spanningsrails 48V - Inbouw laag - Zwart - M35-Type
Magnetische rails opbouw Magnetische rails inbouw Magnetische rails dimbaar
 • Voedingsconnector (Dimbaar, of niet dimbaar) Bekijk bij de dimbare voedingsconnector de aanbevolen combinatie.
Magnetische Voedingsconnector 100Watt - 48V - Zwart Magnetische begin voedingsconnector 48V - Zwart - S20 en M35-Type
Geïntegreerde voeding niet dimbaar Losse voeding con. dimbaar
 • Koppelstukken (I-vorm, L-vorm. Afhankelijk van uw wens. (geschikt voor zowel niet al wel dimbare rails)
Hoekconnector voor magnetisch railsysteem
Koppelstukken magnetische rail
 • Optioneel: Kabelset, wanneer je de rails wilt afhangen van het plafond.
Kabelset voor magnetische railverlichting
Kabelset magnetische rail
 • Lichtbronnen (dimbaar of niet dimbaar)
LED Magnetische railspot zwart - M20 - 48V - 12 Watt LED Magnetische railspot zwart - 48V - 20 Watt
Magnetische railspots niet dimbaar Magnetische railspots dimbaar

 

Installatie (dimbaar/niet dimbaar)

Hieronder zie je een schema hoe de rails aangesloten dient te worden. Waar je de voeding plaatst maakt niet uit, alleen moet er wel rekening mee gehouden worden dat de voedingskabel weggewerkt dient te worden. Het wegwerken van de voedingskabel zou eventueel ook door de achterkant van de rail kunnen wanneer er een gat door de rails geboord word.

Je kunt de magnetische rails op twee manieren voeden. Door middel van een geïntegreerde voeding (schema 1) die je rechtstreeks aansluit op het netstroom. Of met een losse voedingsconnector die je aansluit op een losse 48V LED driver (schema 2). Op een losse voedingsconnector kan je een 0-10V dimmer aansluiten. (schema 3) Dit is bij een geïntegreerde voeding NIET mogelijk! Hiermee kan je de rails NIET dimmen.

Niet dimbaar magnetische rails aansluitschema:

Schema 1: Geïntegreerde voeding                                                                                                                       Schema 2: Losse driver met losse voedingsconnector

Dimbare magnetische rails aansluitschema:

Schema 3: Losse driver met losse voedingsconnector i.c.m. losse 0-10V dimmer.