Menu

Plafonniere, alle varianten van de plafondlamp!

LED plafonniere - alle soorten en maten - banner

Sfeervolle plafonnieres voor aan ieder plafond

highlight-plafondlamp-fantasy-apple (2)

Een plafonniere valt onder de categorie plafondlamp. Dit is een verzamelnaam voor (het woord zegt het al) verlichting voor aan het plafond. Er zijn meerdere producten die ook onder deze categorie vallen, denk hierbij aan LED opbouwspots of Hanglampen.

Een plafonnière is een armatuur dat aan het plafond wordt bevestigd en dat licht uitstraalt in verschillende richtingen. Het bestaat meestal uit een glazen, kunststof of metalen kap die het licht verspreidt en een frame dat aan het plafond wordt bevestigd. Plafonnières worden vaak gebruikt in huizen, kantoren en openbare gebouwen als een eenvoudige en praktische

manier om een ​​ruimte te verlichten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en ontwerpen om te passen bij de inrichting van een kamer en de gewenste hoeveelheid licht.

Waar plaats je een plafonniere?

Plafonnieres zijn plattere lampen die met een kleine plafondplaat aan het plafond bevestigd worden. Hierbij ligt de centraaldoos vaak verborgen in het plafond. Doordat een plafonniere direct tegen het plafond aan zit neemt deze veel minder ruimte in. Hierdoor zijn deze lampen perfect voor ruimtes als een gang, de hal, de slaapkamer of ruimtes met een laag plafond. Over het algemeen wordt een plafonniere gebruikt als algemene verlichting in een kamer en kan het worden geplaatst in verschillende delen van het huis, afhankelijk van de behoefte aan verlichting.

Hier zijn enkele veel voorkomende plaatsen waar een plafonniere kan worden geplaatst:

 1. In het midden van de kamer: Als je een gelijkmatige verlichting over de hele kamer wilt, is het plaatsen van een plafonniere in het midden van de kamer een goede optie.
 2. In de gang: Een plafonniere kan worden geplaatst in de gang om voldoende licht te bieden bij het binnenkomen en verlaten van het huis.
 3. In de keuken: Plafonnières zijn een goede keuze voor keukens waar heldere, algemene verlichting nodig is om te koken en te werken.
 4. In de badkamer: In de badkamer kan een plafonniere boven de douche of badkuip worden geplaatst om voldoende licht te bieden tijdens het douchen of baden.

Over het algemeen is de beste plaats voor een plafonniere afhankelijk van de specifieke behoeften van de ruimte.

Industrieel, modern, klassiek of toch de functionele variant

Voor iedere woonstijl is er de geschikte plafonniere: modern, klassiek, landelijk etc. Bij LedLoket hebben we een ruim assortiment met verschillende vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld ronde en vierkant plafonnieres. Wij maken onderscheid tussen de volgende twee soorten plafonnieres:

LED plafonniere sfeer en functioneel - sfeerfotos

 • Led Plafonnieres Sfeer: Dit type plafonnieres zorgen voor sfeer in iedere ruimte. De plafonnieres zijn in verschillende stijlen te bestellen, zoals modern en industrieel. Deze lampen beschikken vaak over ene mooi design met een gezellige lichtverspreiding. Daarom bestellen de meeste mensen hier ook een LED Lichtbron bij met warm licht. Sfeervolle LED plafonnieres worden veel opgehangen in woonkamers, keukens of slaapkamers. Een optie hierbij is ook om een dimbare plafonniere te bestellen. Deze kunnen worden gedimd om de gewenste sfeer te creëren. Zo kun je de lichtsterkte aanpassen aan de activiteit of de stemming.
 • Led Plafonnieres Functioneel: Dit type plafonniere zorgt dat je goed en helder licht hebt in iedere ruimte. Om deze reden beschikken dit type downlight vaak over een heldere lichtkleur, waardoor ze ook erg geschikt zijn voor op kantoor of in een andere werkruimte. De heldere lichtkleur zorgt ervoor dat alles goed belicht wordt en je geen vermoeide ogen krijgt tijdens het werken. De LED Plafondlampen zijn altijd snel te installeren en makkelijk aan te sluiten.

LED Plafonnieres voor in de badkamer

LED plafondlampen zijn in vrijwel iedere ruimte in een woning toe te passen, ook in de badkamer. Het belangrijkste om hierbij op te letten is op de IP-waarde. De IP-waarde geeft de waterdichtheid van de verlichting aan. In de badkamer raden wij aan om een plafondlamp met een minimale IP-waarde van IP44 te nemen. Deze lampen kunnen tegen de dampen en het vocht van de douche of het bad.

Hoe monteer je een LED Plafonniere?

LED plafonniere - alle soorten en maten - installatie led plafondlamp

Het monteren van een led plafonniere is over het algemeen vrij eenvoudig en kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan. Hier zijn de basisstappen voor het monteren van een led plafonniere:

 1. Schakel de stroomtoevoer naar het plafond uit door de stroomonderbreker uit te schakelen.
 2. Verwijder de bestaande plafondverlichting, indien aanwezig, door de schroeven los te draaien waarmee deze aan het plafond is bevestigd. Verwijder ook de bedrading die eraan vastzit.
 3. Bevestig de beugel van de led plafonniere aan het plafond met behulp van de bijgeleverde schroeven en pluggen. Zorg ervoor dat de beugel stevig vastzit en recht hangt.
 4. Sluit de draden van de led plafonniere aan op de bedrading van het plafond. Gebruik hiervoor de bijgeleverde klemmen of schroeven en zorg ervoor dat de verbindingen stevig en veilig zijn.
 5. Bevestig de led plafonniere op de beugel en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
 6. Indien van toepassing: plaats de juiste lichtbron in het armatuur. De meeste plafonnieres beschikken over een geïntegreerde lamp, GU10 fitting of E27 fitting. Bij een geïntegreerde lamp hoef je geen aparte lichtbron te bestellen, de lichtbron zit dan al verwerkt in het armatuur.
 7. Schakel de stroomtoevoer weer in en controleer of de led plafonniere goed werkt.

Bij opmerkingen en/of vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen graag.

Online LED Plafonnieres bestellen bij LedLoket

Bestel diverse soorten LED plafonnieres gemakkelijk en snel bij LedLoket. Wij hebben een ruim assortiment plafondlampen met een hoge kwaliteit. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9/10! Ontdek het zelf en plaats snel een bestelling. Indien je voor 16:00 bestelt heb je de LED Plafonniere de volgende werkdag al in huis!

Bekijk al onze LED Plafonnieres