De avond valt en je geniet op uw terras, op uw veranda, of gewoon lekker in jouw tuin van de ondergaande zon. Langzaamaan wordt het wat donker en wat zou het dan fijn zijn als de tuin nog wat extra sfeer krijgt door mooie, instelbare, schakelbare veranda inbouwspots. Maar je ziet op tegen de feilloze installatie daarvan. Op papier lijkt het altijd zo makkelijk en eenvoudig, maar ja, je bent niet de grootste hobbyist. Dat weerhoudt je er misschien van om de knoop door te hakken. De prijs is zeker geen argument om ervan af te zien.
In deze blog leggen we je uit waar je rekening mee moet houden. Zodat je ook zelfstandig de verandaverlichting kunt plaatsen. Mochten er na het lezen van deze blog nog vragen zijn over de veranda inbouwspots dan kun je ons altijd via de chat of telefonisch bereiken voor professioneel advies en ondersteuning. Onze verlichtingsspecialisten staan voor je klaar!
Veranda inbouwspots:
Welke inbouwspots je nodig hebt is afhankelijk van de veranda of de overkapping. Een veranda is vaak gemaakt van stalen staanders met liggers met een doorzichtige glazen bovenkant. Hierdoor heb je geen plafond onder je veranda en kan je alleen gebruik maken van de stalen liggers om je verlichting in te monteren. Hiervoor is de veranda inbouwspot uitermate geschikt. Dit zijn kleine ronde inbouwspots die in de dunne stalen liggers gemonteerd kunnen worden. Hierdoor behoud je de lichtinval van het glazen plafond overdag en ’s avonds kun je de veranda spots inschakelen zodat je ook in de avonduren verlichting hebt.
Als je een veranda hebt raden we jou aan om te kiezen voor de veranda inbouwspots. Alvorens je overgaat tot aanschaf van de verandaverlichting moet je op het volgende letten:
Bekijk alle veranda inbouwspots |
Overkapping Inbouwspots GU10:
Je kunt natuurlijk de veranda spots ook gebruiken voor jouw overkapping. Maar in een overkapping worden vaak normale inbouwspots gebruikt. Immers in een standaard overkapping wordt vaak een laag plafond gemonteerd. Hierdoor is er plek voor normale en grotere inbouwspots. Dit zou dan ook een logische keuze zijn, want bij normale inbouwspots heb je nog veel meer mogelijkheden. Ook zijn de lichtbronnen van deze armaturen vervangbaar, wat bij veranda spots niet het geval is. Hierdoor ben je in de toekomst flexibeler wanneer er lampjes stuk gaan. Normale GU10 spots kun je vrijwel overal wel kopen, in de GU10 armaturen passen ook alle merken spots. Bijvoorbeeld van Philips HUE.
Handig om te weten bij aanschaf GU10 spot + armatuur:
Bekijk alle inbouwspots |
Hieronder kan je op de lijntekening zien hoe de verschillende manier van aansturen werkt.
Aansluit schema met draadloze dimmer: Aansluit schema met smart dimmer: Aansluitschema met schakelaar of een dimmer:
Hieronder leggen we in een schema uit hoeveel verandaspots we adviseren per ligger en diepte van de veranda. Uiteraard heb je hierin wat vrijheid naar eigen inzicht zijn meer verandaspots altijd mogelijk.
Mocht je vragen hebben of twijfel je over de benodigde aantallen spots voor je overkapping / veranda? Dan kun je altijd contact opnemen met onze specialisten, die helpen je graag met hun expertise. Zodat je de juiste keuze kunt maken.
Wanneer je een verandaspot hebt geïnstalleerd en je wilt later wandlampen, hanglampen of opbouwspots aan dezelfde groep toevoegen dan is dit geen probleem. Je moet er dan wel voor zorgen dat de aansturing van deze lampen hetzelfde zijn. Bijvoorbeeld wanneer je dimbare veranda spots hebt, moet je ook dimbare wandlampen monteren. Anders zullen de veranda spots dimmen en de wandlampen gaan knipperen.
Veranda spots in installeren, is dat moeilijk? Nou dat leggen we hieronder in stappen aan je uit: