Menu

De voordelen van Solar Wandlampen!

11-03-2024

Wanneer het gaat om het verbeteren van de buitenverlichting rondom je huis, bieden LED Solar Wandlampen een duurzaam en aantrekkelijk alternatief. Deze slimme verlichtingsoplossingen combineren functionaliteit met milieuvriendelijkheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel milieubewuste consumenten als liefhebbers van prachtig vormgegeven buitenruimtes. In deze blog duiken we dieper in op de voordelen van solar wandlampen en ontdekken we waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan jouw tuin!

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Een van de meest overtuigende voordelen van solar wandlampen is hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Deze lampen maken gebruik van zonne-energie om overdag energie op te slaan, wat betekent dat ze ’s nachts oplichten zonder dat er elektriciteit van het netwerk nodig is. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van je energierekening, maar ook aan het verminderen van je ecologische voetafdruk.

Accuduur & soorten accu’s solar wandlampen

Solar wandlampen maken gebruik van zonne-energie om elektriciteit op te wekken, die vervolgens wordt opgeslagen in een accu voor later gebruik. Hier zijn enkele belangrijke punten:

Type accu’s: De accu’s in solar wandlampen zijn meestal oplaadbare lithium-ion (Li-ion) of lithium-polymeer (Li-po) batterijen. Deze typen accu’s zijn geschikt omdat ze efficiënt energie kunnen opslaan en een goede levensduur hebben.

Capaciteit: De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh) of ampère-uur (Ah). Hoe hoger de capaciteit, hoe meer energie de accu kan opslaan en hoe langer de lamp kan branden na een dag zonlichtopvang.

Oplaadtijd: De oplaadtijd van de accu is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die de zonnepanelen gedurende de dag ontvangen. Over het algemeen hebben de meeste solar wandlampen maar enkele (3) uren zonlicht / daglicht nodig om de accu volledig op te laden.

Levensduur: De levensduur van de accu hangt af van verschillende factoren, waaronder het aantal laad-ontlaadcycli. Hoogwaardige accu’s kunnen meerdere jaren meegaan voordat ze aan vervanging toe zijn. Maar het ligt ook aan of ze in het winter bij vrieskou naar binnen worden gehaald. Want vrieskou voor een batterij kan er voor zorgen dat de levensduur minder wordt.

Onderhoud: In het algemeen vereisen de accu’s in solar wandlampen weinig tot geen onderhoud. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen schoon zijn en vrij van obstakels, zodat ze optimaal zonlicht kunnen opvangen voor opladen.

Temperatuurbereik: Accu’s presteren over het algemeen het beste binnen een bepaald temperatuurbereik. Zorg ervoor dat de solar wandlampen geschikt zijn voor de klimatologische omstandigheden waarin ze worden gebruikt.

Bij het kiezen van een solar wandlamp is het raadzaam om de specificaties van de accu te bekijken en te vergelijken, samen met andere kenmerken zoals het type LED’s, lichtopbrengst en bewegingsdetectiefuncties, om ervoor te zorgen dat de lamp aan jouw specifieke behoeften voldoet.

 

Installatie solar wandlamp

Eenvoudige installatie

Solar wandlampen zijn doorgaans eenvoudig te installeren, omdat ze geen bedrading of aansluiting op het elektriciteitsnet vereisen. Dit maakt ze ideaal voor doe-het-zelf-projecten. Met bevestigingsmateriaal en duidelijke instructies inbegrepen, kunnen zelfs degenen zonder technische ervaring genieten van de voordelen van verbeterde buitenverlichting.

Advies, solar wandlampen in de winter

Ons advies is dat je solar wandlampen in de wintermaanden wanneer het vriest buiten (-1 graden of kouder) even binnen in de schuur legt. Want de accu in de solar wandverlichting kan slecht tegen vrieskou en hierdoor neemt de levensduur van een solar wandlamp erg af. Wanneer je dit doet zul je zien dat de solar wandlamp een stuk langer mee zal gaan.

Kostenbesparing

Aangezien solar wandlampen hun energie halen uit de zon, bespaar je aanzienlijk op de kosten. Er zijn geen doorlopende elektriciteitskosten, en de investering in de lampen wordt snel terugverdiend door de besparingen op de energierekening. Dit maakt solar wandlampen niet alleen een slimme keuze voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Veelzijdigheid in ontwerp

Solar wandlampen zijn beschikbaar in een breed scala aan ontwerpen, waardoor je de mogelijkheid hebt om verlichting te kiezen die past bij de stijl van je buitenruimte. Of je nu een moderne uitstraling, klassieke elegantie of rustieke charme zoekt, er zijn solar wandlampen die aan jouw voorkeuren voldoen.

LED Solar lamp 9 Watt 3000K Warm wit - zijaanzicht lamp uit LED Bouwlamp op sensor met solar paneel 10 Watt 6500K - daglicht wit - vooraanzicht bouwlamp
LED solar wandlamp LED bouwlamp op solar
LED Wandlamp op Solar - 1 Watt - Schemersensor - 3000K - Warm wit LED Cube Wandlamp op Solar - 1 Watt - Schemersensor - 3000K - Warm wit
LED wandlamp LED cube wandlamp

 

Automatische verlichting

Met ingebouwde sensoren schakelen solar wandlampen automatisch in wanneer het donker wordt en weer uit bij zonsopgang. Dit zorgt voor een moeiteloze werking, zonder dat je eraan hoeft te denken de verlichting handmatig aan en uit te schakelen. Dit is niet alleen handig, maar draagt ook bij aan de beveiliging van je woning door ’s nachts verlichting te bieden.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste Solar wandlamp?

Solar wandlampen bieden dus niet alleen een milieuvriendelijke en kostenefficiënte verlichtingsoplossing, maar voegen ook een decoratief element toe aan je buitenruimte. Overweeg deze duurzame en stijlvolle optie om je tuin, patio of oprit op te fleuren en te profiteren van de vele voordelen die solar wandlampen te bieden hebben.

Wij staan klaar om je te helpen! Neem contact op met onze klantenservice.

Mocht je meer informatie willen over de werking en voordelen van LED Solar Verlichting?

Lees dan “Alles over LED Solar Verlichting