Menu

Losse ontvanger | Voor 12 Volt afstandsbediening

Artikelnummer: LLGL-6149011
Wilder Tref Direcks
28-03-2023 Levering duurt veel te lang , nog steeds niets ontvangen, jammer voor de rest is...
Hennie Wassink
28-03-2023 Snelle en correcte levering
Productinformatie
Productinformatie

Ontvanger voor 12 Volt tuinverlichting

Let op: dit is enkel een losse ontvanger, hier wordt geen afstandsbediening bij geleverd. Bij de volledige set (ontvanger met afstandsbediening) wordt ook de afstandsbediening geleverd. Deze ontvanger is een aanvulling op de volledige set. De zwarte receiver is een losse, extra ontvanger voor de afstandsbediening waarop u 9 lampen kunt aansluiten. De ontvanger heeft een maximum van 150 Watt.

Met deze kunststof ontvanger kunt u uw verlichting apart schakelen.  Zo heeft u uw lampen perfect onder controle en hoeft u niet meer iedere lamp apart te bedienen. De ontvanger is gemaakt van kunststof en worden geleverd met een netsnoer van 0,15 meter.

Met 9 ontvangers en een afstandsbediening kunt u in totaal 9 groepen in uw tuin creëren, deze kunt u vervolgens apart bedienen met de afstandsbediening. Zo kunt u de diverse tuinlampen in uw tuin apart van elkaar bedienen. De ontvanger kan op elke positie in het 12 Volt systeem geplaatst worden en zal dan de lichten die erachter zitten regelen. De ontvanger kan aangesloten worden op de hoofdkabel of aan de transformator.

De universele ontvanger is geschikt om te gebruiken in combinatie met onze Garden-Lights producten maar is ook geschikt voor andere 12 Volt toepassingen. Geniet optimaal van uw Garden Lights tuinlampen met de receiver! De ontvanger heeft een IP-waarde van IP44. Deze zijn waterdicht en kunnen dus ook buiten gemonteerd worden.

12 Volt is veiliger dan 230V tuinverlichting

Allereerst wordt deze ontvanger op 12V (Volt) spanning aangesloten in plaats van de standaard 230V netspanning. Doordat 12 volt een lage voltage is het zeer veilig voor wanneer u kinderen heeft. Maar ook wanneer u per ongelijk de kabel vernielt zal de groep op stop in uw meterkast niet uitgaan. Gezien de kleine hoeveel stroom die komt kijken bij de ontvanger 12 volt, loop je geen kans op ernstige shocken.

Eenvoudige montage van 12 volt tuinverlichting

Een ander voordeel van deze ontvanger is dat het zeer eenvoudig en veilig aan te sluiten is, zonder hulp van een tuinman of elektricien. De ontvanger kan eenvoudig in de 12 Volt tuinverlichting geïnstalleerd worden. Bij een 12 Volt tuinsysteem is het mogelijk om op een later moment aanpassingen of uitbreidingen te doen, zonder heel de tuin overhoop te halen. De ontvanger wordt inclusief bevestigingsmaterialen geleverd, zo kunt u deze ook aan een schutting of paal monteren.

Het koppelen van de ontvanger met de afstandsbediening

Het koppelen van de afstandsbediening met de ontvanger is zeer eenvoudig, hieronder wordt in korte stappen uitgelegd hoe je deze koppelt:

  • Druk de programmeer knop op de ontvanger 5 seconden in. Het rode indicatie lampje op  de ontvanger gaat nu knipperen.
  • Druk de groepschakel toets in op de afstandsbediening waar de ontvanger op geprogrammeerd moet worden. Het indicatie lampje op de ontvanger stopt knipperen. De ontvanger is nu ingesteld onder het nummer van deze groepschakel toets.
  • Onder 1 groepschakel toets kunnen meerdere ontvangers geprogrammeerd worden. Maximaal 9 groepen kunnen onafhankelijk bediend worden.
  • De hoofdschakel toets in het midden op de afstandsbediening schakelt alle ontvangers tegelijk aan of uit.

12 Volt tuinverlichting bestellen bij LedLoket

Bij LedLoket vindt u een ruim assortiment 12 Volt tuinverlichting. Heeft u vragen over producten of heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Voor meer informatie over de verlichting en hoe u deze installeert vindt u in onze blog over 12 Volt tuinverlichting.

Specificaties
Specificaties

Lichtkleur

Gewicht: 0.107 kg
Afmeting 85.0 x 85.0 x 38.0
Aansluiting Laag voltage
Aantal aders 2
Aantal in omdoos 1
Aantal lichtpunten Geen
Bediening Afstandsbediening
Branduren Geen
CRI Geen
Dimbaar Niet dimbaar
Energie label A
Fitting Geen
Garantie 3 jaar
Geschikt voor Binnen en buiten gebruik
Inclusief lichtbron Nee
Waterdichtheid Waterdicht
IP waarde IP44 - Spatwaterdicht
Keurmerken CE, RoHs, TüV
Kleur behuizing Zwart
Lichtkleur Geen
Lichtkleuren Geen
Lumen Geen
Kabellengte 0.15m
Materiaal behuizing Kunststof
Merk Garden Lights
Power Factor Geen
Stralingshoek Geen
Vermogen 150 Watt
Verstelbaar Niet verstelbaar
Voltage 12 Volt
Detectieafstand 40 M
Aantal in verpakking 1
Montage Opbouw
Wilder Tref Direcks
28-03-2023 Levering duurt veel te lang , nog steeds niets ontvangen, jammer voor de rest is...
Hennie Wassink
28-03-2023 Snelle en correcte levering